+ Irodalom

Nyilvánosságra hozták a Frusztrált Író Ösztöndíj zsűrijét

Frusztrált Író Ösztöndíj

Ha író vagy, és szeretnél eltölteni egy nyugodt alkotói hetet Egyiptomban, akkor még nem csúsztál le erről a pályázatról.

Ha író vagy, és szeretnél eltölteni egy nyugodt alkotói hetet Egyiptomban, akkor még nem csúsztál le erről a pályázatról.

A magyar közállapotokra való tekintettel, Jászberényi Sándor a külföldi kiadásai szerzői jogdíjának összegéből egy évente kiosztott díjat hozott létre, ez a ‘Frusztrált Író Ösztöndíj’. A nevet Györffy Ákos költő adta.

Az évente kiadott ösztöndíj egy hét nyugodt alexandriai alkotómunkát kínál fel magyar nyelven író alkotóknak. A nyertes pályázó repülőjegyet kap Egyiptomba (Budapest-Kairó, Kairó-Budapest), szállást és étkezést egy hétre Alexandriában 2015 Augusztusában. (Vízum a reptéren igényelhető)

Pályázat zsűrije: Kőrösi Zoltán, Péterfy Gergely, Gerlóczy Márton, Matt Henderson Ellis és Kálmán Gábor írók, illetve Pál Dániel Levente költő.

Pályázati határidő: 2015. május 1.

Pályázati feltételek:

A pályázó nem lehet tagja semmilyen magyar írószervezetnek. Nem részesülhetett semmilyen magyar állami díjazásban, beleértve az NKA alkotói támogatást és a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjat.

A pályázónak minimum 5 éve publikálnia kell, és csatolnia egy 10 gépelt oldalas szövegmutatványt, mely lehet novella, regényrészlet vagy irodalmi igénnyel írt tárca.

A beérkezett pályaműveket 5 fős zsűri bírálja el, mely az ösztöndíj alapítója által felkért írókból áll.

A zsűri tagjainak személyét 2015 április 5.-én hozzák nyilvánosságra.

A pályaműveket, egy flekkes projektleírással 2015. május 1. 12:00-ig várjuk elektronikus úton megküldve az s.jaszberenyi@gmail.com e-mail címre, pdf formátumban.

5 hozzászólás

5 Comments

 1. BZ szerint:

  Az miért feltétel, hogy ne legyen tagja egy írószervezetnek sem? Azokba szinte bárkit felvesznek, ha van 1-2 publikációja. Attól még lehet valaki frusztrált.

 2. Jászberényi szerint:

  Az nem feltétel, hogy sosem lehetett. Az a feltétel, hogy a pályázás során ne legyen tagja semmilyen Írószervezetnek.

  üdv,

  JS

 3. Berta Zsolt szerint:

  Úgy sem ér, hogy mindegyik írószervezetnek tagja?

 4. BZ szerint:

  Köszönöm a választ, bár ez a válasz nem arra válasz, amit kérdeztem. Na mindegy.

 5. Toboz szerint:

  “A zsűri tagjainak személyét 2015 április 5.-én hozzák nyilvánosságra.” Ez megtörtént már?

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top