Hírforrás

Egy óra videojáték után kobozd el a gyerektől a konzolt!

Sokan időpocsékolásnak tekintik a videojátékokat, holott a kutatások kezdik feltárni a jótékony hatásukat. A magatartásbeli problémák a játékkal eltöltött időtől, nem a játék típusától függenek.

A videojátékok fejlesztik a kognitív és vizuális képességeket, de a hosszas játék magatartásbeli gondokat okozhat, derült ki két tanulmányból.

A játék nemcsak a vizuális képességeket javítja, de ezek elsajátítását is – állapították meg az amerikai Brown egyetem kutatói, akiknek tanulmánya a PloS One tudományos folyóiratban aktuális számában jelent meg.

A nagy mennyiségű vizuális +edzés+ a játék által segítheti az agy konszolidációs mechanizmusainak tökéletesítését, egyebek között a fejlett vizuális képességek kialakulása terén

– vélik a kutatók.

gamer2

Sokan még ma is időpocsékolásnak tekintik a videojátékokat, holott a kutatások kezdik feltárni a jótékony hatásukat

– jegyezte meg Aaron Berard, a tanulmány egyik szerzője. A tanulmány arra nem tér ki, hogy a videojátékokkal való játék javítja-e összességében a tanulási képességeket.

A nagy-britanniai Oxfordi Egyetem egy másik kutatása szerint azok a gyermekek, akik naponta három óránál többet játszanak videojátékokat, hajlamosabbak a hiperaktivitásra, a verekedésre vagy az iskolai tanulmányok elhanyagolására.

Ezek a magatartásbeli problémák a játékkal eltöltött időtől, nem pedig a játék típusától függenek

– mutattak rá a tanulmány szerzői, akik nem találtak összefüggést az erőszakos játékok és a való életben tanúsított agresszív magaviselet, illetve a gyermek iskolai eredményeinek romlása között.

Napi egy óránál rövidebb játék pozitívan hathat a gyermek viselkedésére

– olvasható a Psychology of Popular Media Culture című folyóiratban megjelent tanulmányban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top