+ Ajánló

Ingyenes halfesztivál a Városligetben

halfesztivál

Az első napon, február 19-én, csütörtökön fél áron ehetnek a vendégek, hiszen a Budapesti Halfesztivál immáron második éve tagja Torkos Csütörtök mozgalomnak.

Február 19-22-ig kerül megrendezésre a III. Budapesti Halfesztivál, amely az előző évekhez képest sokkal nagyobb területen, több kiállítóval és érdekességek várja a látogatókat. Az ingyenes gasztronómiai fesztivál egyik fő célja a hazánkban élő halfajok bemutatása és a halételek népszerűsítése.

Az előző évek sikerein felbuzdulva a III. Budapesti Halfesztivál szervezői idén sokkal nagyobb területen rendezik meg Európa legnagyobb halfesztiválját. Február 19-től 22-ig a Vajdahunyad várában több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, érdekes halászati eszközökkel, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel találkozhatnak. Mások mellett fellép majd Király Viktor, Kökény Attila, és Dévényi Tibi bácsi is.

A fesztivál fő célja a hazánkban élő halfajok bemutatása és a halételek népszerűsítése. A célkitűzések között szerepel továbbá az emberek halfogyasztásra buzdítása, hogy az a jövőben is a magyar gasztronómia szerves része maradhasson. A halhús jótékony élettani hatásokkal bír és csökkenti az érrendszeri megbetegedések kialakulását, különösen fontos lehet Magyarországon, ahol a halálozások több mint felének hátterében szív- és keringési zavarok állnak. A fesztivál hala a süllő, ezért ez a halfajta kiemelt helyen szerepel majd a bőséges kínálatban. Hazánk tradicionális halételei mellett több nemzetközi konyha is képviselteti magát. Legyen az egy angol fish&chips, japán sushi, thai pad thai tészta, orosz kaviár vagy francia halleves amit megkíván a halkedvelő látogató, az biztos, hogy itt megtalálja fogára valót

– mondta a rendezvény főszervezője, Necz István.

Az ingyenesen látogatható III. Budapesti Halfesztivál idei vendége a balatoni régió, így ez a jellegzetes balatoni halételek és gasztronómia ünnepe is egyben. A We Love Balaton utcán bemutatkoznak a balatoni települések, a Balatoni Borudvarban pedig a térség világhírű borait kóstolhatják majd a fesztiválozók. Természetesen a Duna és a Tisza menti halételek is jelen lesznek, ezáltal is egy tájegységeken átívelő gasztronómiai barangolásra invitálva az érdeklődőket.

Az első napon, február 19-én, csütörtökön fél áron ehetnek a vendégek, hiszen a Budapesti Halfesztivál immáron második éve tagja Torkos Csütörtök mozgalomnak. A torkos vendégeknek mindössze annyi teendőjük lesz, hogy magukkal hozzák a fesztivál honlapjáról letölthető kuponfüzetet.

A szervezők elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás, környezetvédelem és a környezettudatosságra nevelés mellett, így idén pályázatot írtak ki általános iskolások és középiskolások számára; PET palackokból kell kedvenc vízi élőlényüket megépíteniük. A pályaművek kiállításra kerülnek a fesztivál ideje alatt, amire a fesztivál közösségi oldalán lehet majd szavazni. A győztes osztályok egy balatoni osztálykirándulással és értékes múzeumi belépőkkel lesznek gazdagabbak. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a Lions Clubbok Magyarországi Szövetsége és a szervezők jóvoltából a csütörtöki nap folyamán egy csapat gyengén-látó embertársunk részesülhet különleges tárlatvezetésben a Magyar Mezőgazdasági Múzeum halászati kiállításán. A kiállítás látogatható lesz a fesztivál teljes időtartama alatt.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Simonyi Gyuláné szerint:

    Nem értem! Ingyenes halfesztiválként hirdetik, majd a csütörtöki programban olvasom, hogy aznap féláron lehet halat enni. Akkor most ingyenes vagy nem???

    • Sallai László szerint:

      Kedves Simonyi Gyuláné! A fesztiválra való belépés ingyenes (tehát nem lesz elkerítve kordonnal, mint egy fizetős fesztivál esetében) és a fesztiválra kitelepült standoknál az első napon lehet az eredeti ár feléért halat enni.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top