+ Irodalom

Már magyar szerzők idézetei is olvashatók a kolozsvári buszokon

A kiválasztott szerzők között van Egyed Emese, Tompa Gábor és Király László is.

Magyar kortárs szerzők idézetei is olvashatók immár a kolozsvári buszokon. A kolozsvári polgármesteri hivatal és a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosát szervező SHARE Föderáció ígéretéhez híven a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) járatainak ablakaira kortárs és klasszikus magyar írók üzenetei kerültek fel – írja a kolozsvaros.ro.

A Day 15 elnevezésű kezdeményezs január 15-én indult, elsőként kizárólag román szerzők műveivel, amelyeket magyar, német, angol és francia nyelvekre fordítottak le. Az Erdélyi Magyar Írók Ligája javaslatokat fogalmazott meg magyar irodalmi szövegekre is. A multikulturalitás jegyében már fel is kerültek a javasolt idézetek a városi buszokra. A projekt 50 autóbuszt érint, amelyek az egész város területét lefedik. A kiválasztott szerzők között van Egyed Emese, Tompa Gábor és Király László is. A kiválasztott szerzőkről Karácsony Zsolt az Erdélyi Magyar Írók Ligájának elnöke nyilatkozott a híradónak.

Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere közösségi oldalán megjegyezte:

Semmi – így az európai főváros program többnyelvűsége sem – magától értetődő!

Az alpolgármester bejegyzésében arra utalt, hogy hosszas várakozás és konok munka előzte meg a szervezést, amelynek köszönhetően a román szerzők idézeteit követően, immár magyar szerzőktől származó idézetek is olvashatók a Kolozsvári Közszállítási Vállalat járművein. Borzási Sarolta, a Share Föderáció magyar ügyekért felelős alelnöke szerint várhatóan egész évre kiterjesztik a projektet Európa Ifjúsági Fővárosában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top