+ Ajánló

Óriási buli lesz: Fészekfoglalás

fészekfoglalás

A 114 éves Fészek Művészklub egyedülálló dologra készül: egy napra kinyitja összes termét, hogy befogadja a különböző művészeti ágakban működő tehetséges fiatalokat.

A 114 éves Fészek Művészklub egyedülálló dologra készül: egy napra kinyitja összes termét, hogy befogadja a különböző művészeti ágakban működő tehetséges fiatalokat.

Január 31.-én egynapos összművészeti fesztiválon bemutatkoznak a MOME és a Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatói saját munkáikkal. A Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakos hallgatói egyórás vetítésre elhozzák összeválogatott rövidfilmjeiket, valamint saját darabjaikkal mutatkoznak be a Zeneakadémia hallgatói is (Gerlóczy Zsigmond, zongoraművész és Szalai Simon, hegedűművész klasszikus darabjai mellett föllép a Babra és Berka Zenekar).

fészekfoglalás

Berka együttes

A Fészek jelentős részét foglalják majd el izgalmas koncepciókkal rendelkező alternatív színházi társulatok: ott lesz a K2 Színház egy különleges verses darabbal, a Trainingspot egy tantermi előadással érkezik, a délután folyamán pedig három turnusban lehet végigjátszani a bOdyssey Project interaktív érintés színházát.

fészekfoglalás

Bodysseyy Project

fészekfoglalás

Trainingspot Társulat

A kortárs- és néptáncművészet (Tókos Attila (fönt), Junior Prima Primissima díjas táncművész és Sánta Gergő, Örökös Aranysarkantyús táncművész) a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistáinak előadásaiban képviselteti magát.

Az eseményt óriási farsangi buli zárja, ami a Fészekben anno megjelent nyugatos generációkra emlékezve a „Lédával a bálban” nevet kapta. A hajnalig tartó buli három teremben zajlik:

A Kupolateremben klasszikus táncház lesz Pálházi Bence bandájának a közreműködésével Házigazda: a Fölszállott a pávából ismert Berecz István, valamint a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes.

A Pincében a táncházzal párhuzamosan a budapesti éjszakai életben évek óta fontos szerepet betöltő DJ BUDDHASMILE zenéjére lehet tombolni.

Pihenésképpen a Presszóban lehet lazítani egymást követő fiatal, induló formációk zenéjére: bemutatkozik a Sunday Pills post-grunge zenekar, valamint a Cha Cha improvizatív jazz formáció.

A Fészekfoglalás legfontosabb célja, hogy olyan inspiráló környezetben ismerjék meg a fiatal pályakezdő művészek egymás munkáit, ahol képzőművészek, írók, színművészek generációi érezték magukat otthon. A közönség pedig Budapest legrégebbi kulturális bázisán találkozhat a különböző műfajú titánok munkáival.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top