+ Irodalom

A kormányt nem érdekli, mit gondolnak róla a díjazottjai

tompa andrea

Ha lenne normálisan működő közmédia, akkor eljutna az üzenet az országot vezető politikusokhoz, hogy egy díjazott író mit gondol a kormány munkájáról – mondja Tompa Andrea.

  • tompa andrea
  • tompa andrea

Ha lenne normálisan működő közmédia, akkor eljutna az üzenet az országot vezető politikusokhoz, hogy egy díjazott író mit gondol a kormány munkájáról

– mondja Tompa Andrea a nol.hu cikkében.

Tompa Andrea, a kolozsvári Babes–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa, a Színház című folyóirat szerkesztője, a Magyar Narancs kritikusa kapta idén a Márai-díjat, és vehette át a Balog Zoltán minisztertől.

Tompa Andreának morális dilemmát jelentett, hogy átvegye-e a díjat egy olyan kormánytól, amelynek munkájával és szellemiségével távolról sem tud azonosulni. Döntését részben megkönnyítette, hogy a díjra a Szépírók Társasága és a Fiatal Írók Szövetsége jelölte, és Kertész Imre példája, aki tavaly átvette a miniszterelnöktől a Magyar Szent István Rendet.

Tompa Andrea a díjjal járó pénzjutalmat az L. Ritók Nóra vezette Igazgyöngy Alapítványnak ajánlotta fel. Az Igazgyöngy civil szervezetként állami feladatot lát el, nehéz sorsú gyerekek művészeti oktatását végzi.

Ma volt a Magyar Kultúra Napja, ebben a kellemetlen, ködös, csípős hidegben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top