+ művészet & politika

A világ leghíresebb vezetői wc-n ülve – Galéria

Cristina Guggeri olasz grafikus provokatív fotómanipulációin (a sorozat címe: The Daily Duty) a világ leghíresebb vezetői végzik a dolgukat.

Cristina Guggeri olasz grafikus provokatív fotómanipulációin (a sorozat címe: The Daily Duty) a világ leghíresebb vezetői végzik a dolgukat. Guggeri szerint a képek azt a gondolatot fogalmazzák meg, hogy az olyan globális problémákkal foglalkozó politikusok, mint Obama, Angela Merkel vagy Putyin is ugyanolyan emberek, mint mindenki más. 

A képek ízlésességével lehet vitatkozni, de azzal az állítással nem nagyon, hogy mostanában elképesztően népszerűek az ilyen jellegű fotósorozatok. Legutóbb Amit Shimoni grafikus munkáit mutattuk be, akit megihletett a hipszterek stílusa, és létrehozta a Hipstory című képgyűjteményét, melyben híres vezéreket, politikusokat, elnököket, államfőket varázsol szakállas, sapis menőgyerekké.

A sorozat szerintünk inkább vicces volt, mintsem elgondolkodtató; Amit Shimoni szerint azonban van üzenete a képeknek. A grafikus célja az volt (hasonlóan az olasz grafikus célkitűzéséhez), hogy kissé kifigurázza a patetikus politikus-portrékat, új perspektívába helyezze azokat az arcokat, amelyeket mindannyian jól ismerünk.

wc2

wc3

wc4

wc5

wc6

wc7

 

További képek a demilked.com oldalon böngészhetők.

 

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top