+ Irodalom

Fénysebességgel terjed Esterházy Péter írása a Facebookon

esterházy

Esterházy Péter A vereség című írása ezen a héten jelent meg a HVG-ben, illetve több helyen is olvashattunk belőle részleteket az internetes lapokban.

Keresés a weben

Esterházy Péter A vereség című írása ezen a héten jelent meg a HVG-ben, illetve több helyen is olvashattunk belőle részleteket az internetes lapokban.

Az viszont már régen fordult elő, hogy egy kortárs író szövege – na, persze, politikáról, Fideszről és urizálásról szól – napokkal később docx formátumban terjedjen az interneten, a jó régi szamizdatos időket idézve, amikor a kultúrpolitika a háttérbe szorította a róla való diskurzust. Vannak, akik azt mondják, nem véletlen, a jelenség példaértékű, és magáért beszél.

Hont András, a HVG.HU Vélemény rovatának vezetője így kommentálja a Facebook posztot:

Egyáltalán nem nagyszerű, lopásnak hívják, még a legjobb szándék mellett is. Ráadásul megosztotta maga a HVG is, amiben az a különbség, hogy ha nálunk olvassa el valaki, akkor az a lapnak jelent kattintást, nem a Google-nak. A kattintás hirdetést, a hirdetés bevételt eredményez, a bevételből meg el lehet tartani a lapot, ahová Esterházy pl. írhat.

Az eredeti szöveg itt olvasható hvg.hu-n.

4 hozzászólás

4 Comments

 1. Axxtro szerint:

  Hogy ez a “népszerűség” az össz’ magyar internet előfizetéshez, meg Facebook regisztrációhoz képest mennyi, hogy aránylik, azt mindenki kiszámolhatja saját maga.

  Hogy a Mandineren csúnyán leszavazták az olvasók Esterházy Pétert ezért a kis szösszenetért, azt viszont megnézheti bárki.

  • S Judit szerint:

   A Mandineren mindenkit leszavaznak, aki nem Orbánt, vagy a Jobibkot élteti. A Mandiner nem mérvedó.

 2. jeles ferenc szerint:

  Mandíner roppant hiteles és a Mária rádióban hogy szavaztak ? Esetleg a Kuruc infó hogy fogadta ? Eszterházyt nyomtatásban meg lehet kapni akit érdekel és döntse el mindenki hogy mennyire hiteles .Én elég nagy fiú vagyok már ahhoz hogy ne a Mandiner mondja meg hogy miről mit gondoljak .

 3. patak szerint:

  .row-of-icons {

  -webkit-user-select: none; /* Chrome all / Safari all */

  -moz-user-select: none; /* Firefox all */

  -ms-user-select: none; /* IE 10+ */

  user-select: none; /* Likely future */

  }

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top