+ Életmód

10 éve farag egy barlangot az új-mexikói szobrász

barlang

Ra Paulette egy nap csodálatos fénnyel teli üregekre bukkant Új-Mexikóban egy hegy oldalában, melyek olyan nagy hatással voltak rá, hogy több évig tartó munkába fogott.

Ra Paulette lassan egy évtizede dolgozik különös alkotásán. Egy barlang belső falait faragja, vési, díszíti, hogy különleges spirituális térré varázsolja.

Paulette egy nap csodálatos fénnyel teli üregekre bukkant Új-Mexikóban egy hegy oldalában, melyek olyan nagy hatással voltak rá, hogy több évig tartó munkába fogott, írja az Impress Magazin. A hegy belsejében ugyanis nem sötét, zárt üregeket, hanem hatalmas fénnyel teli csarnokokat talált, ahová alagutakon és réseken keresztül szűrődik be a fény varázslatos hangulatot teremtve.

Minden áldott nap…

A szobrász minden nap ellátogat a barlangba, szinte megszállottan dolgozik alkotásán. A barlangi üregek belső terét kézzel faragja, vési, hogy az egész barlang egy hatalmas díszes csarnokká váljon. Ha elkészül a nagy mű, akkor az összes falon és a plafonon faragott díszítő motívumok lesznek.

Ahol megújul a lélek…

Paulette célja egy olyan spirituális tér létrehozása, mely transzformálja a lelket. A különböző helységek speciálisan lesznek kialakítva úgy, hogy elősegítsék a lelki megújulást és a lelki jólétet. Mindegyik barlang sajátos tulajdonságokkal rendelkezik, stílusuk különböző lesz.

barlang

A természet mély hatást gyakorol a lélekre

Paulettét ugyanis sokszor meglepte, hogy a természet milyen mély hatást tud gyakorolni az ember lelkére. Egy magányos séta az erdőben sokkal több egy egyszerű sétánál, maga a befelé forduló zarándoklat.

A barlang társadalmi missziója

A kézzel faragott barlangban Paulette eredeti célja szerint a magány a szépség és a természet olyan élményt nyújt majd, amely elősegíti a lelki megújulást. „A szociális művészet nem öncélú műalkotás, hanem egy eszköz arra, hogy előidézze a társadalmi változást,” írja honlapján.

A világot nem lehet megváltoztatni egyik pillanatról a másikra, de a művészet lehet egy olyan katalizátor, mely hatására olyan érzelmi állapot jön létre, melyben bekövetkezhet a pozitív változás, és ez az igazi csoda. Amikor az ember a mélyebb érzelmek birodalmába jut, amikor a hála és az élet megbecsülése létrejön, tetteink automatikusan jobbá válnak, ezáltal egy jobb világot teremthetünk.

A kifaragott barlang spirituális művészi eseményeknek és személyes belső felfedezéseknek ad majd helyet, mely közvetett módon a lélek gyógyulását és megújulását szolgálja majd. A barlang egyelőre nem látogatható.

barlang

Forrás: www.impressmagazin.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top