+ Életmód

10 éve farag egy barlangot az új-mexikói szobrász

barlang

Ra Paulette egy nap csodálatos fénnyel teli üregekre bukkant Új-Mexikóban egy hegy oldalában, melyek olyan nagy hatással voltak rá, hogy több évig tartó munkába fogott.

Keresés a weben

Ra Paulette lassan egy évtizede dolgozik különös alkotásán. Egy barlang belső falait faragja, vési, díszíti, hogy különleges spirituális térré varázsolja.

Paulette egy nap csodálatos fénnyel teli üregekre bukkant Új-Mexikóban egy hegy oldalában, melyek olyan nagy hatással voltak rá, hogy több évig tartó munkába fogott, írja az Impress Magazin. A hegy belsejében ugyanis nem sötét, zárt üregeket, hanem hatalmas fénnyel teli csarnokokat talált, ahová alagutakon és réseken keresztül szűrődik be a fény varázslatos hangulatot teremtve.

Minden áldott nap…

A szobrász minden nap ellátogat a barlangba, szinte megszállottan dolgozik alkotásán. A barlangi üregek belső terét kézzel faragja, vési, hogy az egész barlang egy hatalmas díszes csarnokká váljon. Ha elkészül a nagy mű, akkor az összes falon és a plafonon faragott díszítő motívumok lesznek.

Ahol megújul a lélek…

Paulette célja egy olyan spirituális tér létrehozása, mely transzformálja a lelket. A különböző helységek speciálisan lesznek kialakítva úgy, hogy elősegítsék a lelki megújulást és a lelki jólétet. Mindegyik barlang sajátos tulajdonságokkal rendelkezik, stílusuk különböző lesz.

barlang

A természet mély hatást gyakorol a lélekre

Paulettét ugyanis sokszor meglepte, hogy a természet milyen mély hatást tud gyakorolni az ember lelkére. Egy magányos séta az erdőben sokkal több egy egyszerű sétánál, maga a befelé forduló zarándoklat.

A barlang társadalmi missziója

A kézzel faragott barlangban Paulette eredeti célja szerint a magány a szépség és a természet olyan élményt nyújt majd, amely elősegíti a lelki megújulást. „A szociális művészet nem öncélú műalkotás, hanem egy eszköz arra, hogy előidézze a társadalmi változást,” írja honlapján.

A világot nem lehet megváltoztatni egyik pillanatról a másikra, de a művészet lehet egy olyan katalizátor, mely hatására olyan érzelmi állapot jön létre, melyben bekövetkezhet a pozitív változás, és ez az igazi csoda. Amikor az ember a mélyebb érzelmek birodalmába jut, amikor a hála és az élet megbecsülése létrejön, tetteink automatikusan jobbá válnak, ezáltal egy jobb világot teremthetünk.

A kifaragott barlang spirituális művészi eseményeknek és személyes belső felfedezéseknek ad majd helyet, mely közvetett módon a lélek gyógyulását és megújulását szolgálja majd. A barlang egyelőre nem látogatható.

barlang

Forrás: www.impressmagazin.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top