+ művészet & politika

Adakozással egybekötött tüntetés lesz ma este a József Nádor téren

tüntetés

A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, vigyen magával egy cipősdoboznyi játékot, amit karácsonyig eljuttatnak a rászoruló gyerekeknek.

Kedd este újra tüntetnek a fővárosban és néhány vidéki városban is. A Nincs hova hátrálnunk nevű demonstráció este hatkor kezdődik a József Nádor téren, a tüntetők innen vonulnak majd át a Parlament elé. Az abcug.hu élőben tudósít az eseményekről.

az utóbbi hetekben egyre több civil, pártfüggetlen szerveződés alakult, hogy kiálljanak a magyar emberek érdekeiért. Most szeretnénk egy helyszínen egyesíteni ezeket a csoportokat és más civil érdekvédelmi szervezeteket, hogy együtt védjük meg jogainkat és utasítsuk el a társadalmi igazságtalanságokat, valamint hogy összefogjunk, és közösen alternatívát találjunk, amennyiben a jelenlegi kormány továbbra is semmibe veszi a szavunkat.

– írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán. A szöveg így folytatódik:

Eleged van a szociális megszorításokból? Az oktatási rendszer teljes átforgatásából és a társadalom elbutításából? A NAV-botrányokból és kitiltási ügyeiből? A mértéktelen korrupcióból és hazugságokból? Az egészségügy borzasztó helyzetéből és a magyarországi lakhatás egyre kritikusabb helyzetéből? Gyere el és hallasd te is a hangod!

A szervezők azt is kérik, hogy aki teheti, vigyen magával egy cipősdoboznyi játékot, amit karácsonyig eljuttatnak a rászoruló gyerekeknek. Az eseményhez a Facebookon eddig 13 ezren csatlakoztak, néhány vidéki városban is lesznek tüntetések, ezek azonban egyenlőre pár száz fősnek ígérkeznek.

(Csata Judit fotográfiája az internetadó elleni tüntetésen készül – a Librarius és a Kontakt Fotóművészeti Kurzusok közötti együttműködés keretében.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top