+ Irodalom

Mautner Zsófia és Esterházy Péter az Isztambuli Könyvvásáron

Mautner Zsófia és Esterházy Péter az Isztambuli Könyvvásáron

Az Isztambuli Könyvvásár Törökország legfontosabb könyvszakmai eseménye, amelyen tavaly összesen 28 ország képviseltette magát és 450 ezernél is több látogatója volt.

Szombaton nyitották meg a 33. Isztambuli Könyvvásáron a magyar irodalom standját.

Az Isztambuli Könyvvásár Törökország legfontosabb könyvszakmai eseménye, amelyen tavaly összesen 28 ország képviseltette magát és 450 ezernél is többen látogatója volt. Magyarország először 2012-ben állított külön standot és az elmúlt két évben az egyik legnagyobb érdeklődést a magyar irodalom iránt mutatták a török olvasók. A kétoldalú kulturális kapcsolatok jegyében a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége április 24. és 27. között Törökország volt.

Az Isztambuli Könyvvásáron a magyar program gerincét az elmúlt években törökül megjelent vagy jelenleg fordítás alatt álló kötetek adják olyan írók műveivel, mint Márai Sándor, Kertész Imre, Krasznahorkai László, Dragomán György, Rakovszky Zsuzsa vagy Szabó Magda, a helyszínen pedig mások mellett Esterházy Péter, Darvasi László, Tóth Krisztina, Spiró György, Hoppál Mihály és Pintér Tamás mutatkozik be a közönségnek. Képünkön Mautner Zsófia és Esterházy Péter mosolyog a vásár helyszínéről.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a könyvfesztivál kapcsán hangsúlyozta:

A Pál utcai fiúk például az elmúlt öt évben 22 kiadást ért meg, ilyen ismertségünk és ilyen szeretet van irántunk, amely gazdasági együttműködésekben is gyümölcsözni fog.

Hogy mi mindenre jött még rá a miniszter Isztambulban, azt itt olvashatjátok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top