+ Performansz

Magyarok a legjobb artisták – videó

artisták

A fiatal artistákra az igazgatóhelyettes elmondása szerint “az utcán találtak rá”: úgynevezett parkourösként félelmet nem ismerő módon ugráltak, szaltóztak az utcán, a házfalakon.

A közönség a Cap Crew nevű fiatal magyar artistaduót választotta meg legjobbnak a németországi Wiesbadenben rendezett Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon.

Hajagos László, a budapesti Baross Imre Artistaképző Szakiskola és Szakközépiskola igazgatóhelyettese a Kossuth Rádiónak adott telefonos interjújában a vasárnap délutáni díjátadót követően elmondta, hogy az őszi fesztivál közönsége nagyon erős mezőnyben választotta legjobbnak a 17 éves Lővei Gábor és a 18 éves Mikó Zoltán alkotta duót, illetve a fiatalok által előadott ugródeszkaszámot.

A fiatal artistákra az igazgatóhelyettes elmondása szerint “az utcán találtak rá”: úgynevezett parkourösként félelmet nem ismerő módon ugráltak, szaltóztak az utcán, a házfalakon. A tehetséges fiatal fiúk jelentkeztek az artistaképzőbe, ahol részt vettek az alapképzésen, balettórákra, táncórákra jártak. Az iskolában egy akrobatatanár és egy koreográfus segítségével állították össze a most Németországban nagy sikert aratott deszkaszámot.

Lővei Gábor és Mikó Zoltán már a Fővárosi Nagycirkuszban is dolgozott hat hónapot. A wiesbadeni cirkuszfesztiválon fellépésüket látva a Krone Circus, Európa egyik legnagyobb és legtradicionálisabb cirkusza jelezte, hogy leszerződtetné a magyar tehetségeket. Ráadásul a 2015-ös Moszkvai Nemzetközi Cirkuszfesztiválra is meghívást nyertek – mondta el Hajagos László.

Az Európai Ifjúsági Cirkuszfesztivált, amelyet kétévente rendeznek meg Wiesbadenben, idén október 16. és 19. között tartották. Mintegy 80 fiatal, 25 év alatti európai artista találkozott ebből az alkalomból és mutatta be tudását a közönségnek.

Nemcsak artisták, hanem számtalan cirkusz és varieté igazgatója és ügynökök is érkeznek a négynapos nemzetközi fesztiválra, hogy a legjobbakat saját társulatukhoz csábítsák. A párizsi és a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválok mellett az Európai Ifjúsági Cirkuszfesztivál a cirkuszok és varieték világának legfontosabb eseménye. Külön bizottság választja ki, kik léphetnek fel a fesztivál programjában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top