+ Képzőművészet

Szupertitkos nyomozás eltűnt szobrok után

eltűnt szobrok

Székesfehérvár belvárosában szobrokat fognak mozgásra bírni és eltűnt szobrok titkait keresik vasárnap délután.

Nem semmi programajánlat vasárnap délutánra székesfehérvári olvasóinknak. A Terembura sétája október 19-én, délután 15 órakor indul. A részletek a szervezőktől:

Mi azt hallottuk, hogy éjszaka, amikor senki sem látja őket, a belváros szobrai elmozdulnak talapzataikról és különös dolgokat tesznek. Például átsétálnak egymáshoz, vívóedzést tartanak és egy óriási márványgömböt keresnek lélekszakadva. Úgy gondoltuk, ideje utánajárni ennek a szóbeszédnek! Tartsatok velünk vasárnap délután egy különlegesen titkos sétára Székesfehérvár belvárosába, ahol mindent kiderítünk, és leleplezzük a szobrok titkait.

A nyomozásban segítségünkre lesz Kamarás Emese, aki még a mozdulatlan szobrokat is mozgásra bírja. Legalábbis ezt beszélik róla. Psszt! A leleplező akció szupertitkossága miatt csak azok a felnőttek és gyerekek vehetnek részt a felderítő sétán, akik ismerik a jelszót és a titkos helyszínt. A jelszót és a helyszín pontos koordinátáit levélben küldjük meg azoknak, akik írnak nekünk az ateremburaja@gmail.com címre, vagy telefonon kérnek információt a 06-70/432-5801-es telefonszámon.

A rendhagyó séta ötletét Varga Gábor Farkas és Rosta Helga idén nyáron elkészült városvezető füzetei – A cselédlány egy napja és az Elvarázsolt városlakók címűek – adták, melyeket a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósíthattak meg. A résztvevők a helyszínen ajándékba kapnak egy-egy példányt a füzetekből.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top