+ Képzőművészet

Mr. Bean az új Mona Lisa – Galéria

Rodney Pike karikaturista Mr. Bean elképesztő arckifejezéseit montírozta ikonikus festményekbe.

Pár napja bemutattuk Sandro Miller portréfotós legújabb projektjét, melyben felkérte barátját, John Malkovichot, hogy segítsen neki világhírű fotók újraértelmezésében. A sorozat azóta bejárta az internetet, a képekkel és Malkovich teljesítményével nehéz volt betelni, máris itt az újabb agyament képsorozat.

Rodney Pike karikaturista Mr. Bean elképesztő arckifejezéseit montírozta ikonikus festményekbe. A végeredmény a Malkovich-sorozathoz képest persze nem Bean tehetségét dícséri, hiszen ebben az esetben csak képmanipulációról van szó.

Negyven képet készítettem Rowan Atkinson arcát, arcait használva. 3-4 éve ő a legnépszerűbb témám. Nincs ennek a munkának túl nagy üzenete, egyszerűen csak vicces és még pénzt is kapok érte.

Rodney Pike munkái közt böngészve további érdekességekre bukkantunk. Pike másik nagy projektje karikatúra-sorozata. A karikatúrákat azonban nem hagyományos módon, papíron készíti, hanem szintén fotómanipulációs eljárásokkal (elsősorban a jóöreg Photoshoppal). Érdemes böngészni közöttük.

bean9

Fotó: demilked

bean8

Fotó: demilked

bean7

Fotó: demilked

bean6

Fotó: demilked

bean5

Fotó: demilked

bean4

Fotó: demilked

bean3

Fotó: demilked

bean2

Fotó: demilked

bean

Fotó: demilked

bean1

Fotó: demilked

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top