+ Film

Világhálón az ISIS propagandafilmje! – Flames of War (18+)

ISIS

Szeptember végén jelent meg a videó-megosztókon az Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorszervezet A HÁBORÚ LÁNGJAI (Flames of war) című majdnem egy órás propagandafilmje. Tényleg nem kell megnézned.

Tényleg nem kell megnézned, de ha mégis, akkor érdemes odafigyelni arra, hogy a film készítői – legyen akármilyen elborultak is – mennyire profi módon alkalmazzák a filmművészet nyújtotta lehetőségeket. A film minden részletén észrevehető a gondos utómunka, aminek célja, hogy tovább erősítse az általa közvetített – elég egyszerű – üzenetet. A film szereplőinek háttértörténetét, és fejlődésének stációját is gondosan kidolgozták. Külön hangsúlyt kap az öngyilkos-merénylőket megillető tisztelet. A mártírként szereplő halott terroristák még holtukban is mosolyognak! Az üzenet rettenetesen egyszerű, és éppen ezért könnyen átadható: „a fanatikus hit minden akadályt legyőz!”.

A film úgy állítja be az ISIS harcosait, mint akik felszabadítói az elnyomott civil lakosságnak. Az sem véletlen, hogy a filmkészítők üzenete szerint azonos oldalon áll Irán és az Egyesült Államok, és a velük szemben álló ISIS a helyiek megmentője, sőt, tulajdonképpen a béke követe.

Az ISIS filmje tényleg csak nagykorú, stabil értékrendű és erős idegzetű nézőknek ajánlható!

https://www.youtube.com/watch?v=0XZ3ovDxhw4&bpctr=1412255562

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top