+ Ajánló

Meghökkentő kiállítás elvesztett és megtalált tárgyak titkairól

meghökkentő

A közterületeken elvesztett és megtalált személyes tárgyak – legtöbbször meghökkentő – történetei szolgálnak kiindulásként ahhoz, hogy a városban alaposabban szétnézzünk.

  • meghökkentő
  • meghökkentő

Rendhagyó várostörténeti kiállítás nyílt a Királyi Pál utcában, a Mentés másként – Belváros-Lipótváros című tárlaton elvesztett és megtalált kincsek titkait láthatjuk.

A  kiállítás egyben a Budapest Pont egyik legfontosabb eleme. A rendhagyó tárlat mellett a közeli városfal-bemutatóterem is megtekinthető.

A Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatásával és az ImagineBudapest szakmai munkájával megvalósuló kiállítás témafelvetésével, friss és egyedi kialakításával azok számára is érdekes látnivaló, akiket eddig nem foglalkoztatott a várostörténet. A közterületeken elvesztett és megtalált személyes tárgyak – legtöbbször meghökkentő – történetei szolgálnak kiindulásként ahhoz, hogy a városban alaposabban szétnézzünk, és ne csak tárgyakat, hanem elfeledett történeteket, csodálatos apró részleteket, különleges helyeket találjunk meg.

A tárlaton kiderül például, hogy néhány ötletes utcabútor megjelenése indította el a gördeszkapálya létrehozását az Erzsébet téren, vagy, hogy Széchenyi grófot a Duna-parton felhalmozódott szemétdomb mentette meg egyszer a vízbeeséstől. Károlyról, a belga óriásnyúlról és egy elvesztett faliszőnyegről is olvashatunk, de a kiállítás részét képezi jó néhány furcsa használati tárgy is, melyeket hostelekből, hotelekből kértek kölcsön a szervezők.

A kiállítás látogatói egy óra leforgása alatt közelebb kerülhetnek a belváros élő múltjához és jelenéhez, anélkül, hogy unalmas leírásokat, megsárgult fényképeket kellene végigböngészniük. A tárlat külföldiek számára is elérhető.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top