+ Film

Új Ben Hur készül! Kevesebb Jézussal?

ben hur

Jack Huston lesz Charlton Heston az új, amerikai Ben Hur filmben. Morgan Freeman is fontos szerepet kap, de ki lesz Messala?

Jack Huston, a Gengszterkorzó című tévésorozat sztárja játssza Ben Hurt a klasszikus filmeposz új feldolgozásában, amelyet Timur Bekmambetov rendez – értesült a Deadline hollywoodi portál.

Az MGM és a Paramount Pictures produkciójában Morgan Freeman is fontos szerepet kap: ő alakítja majd a rabszolgává lett zsidó herceget legyőzhetetlen gladiátorrá képző Ildarint. A barátból lett ellenfél, Messala szerepére azonban még nem találtak megfelelő színész a stúdiók.

Bekmambetov egyébként először Hustont hallgatta meg Messalaként, de közben rájött, hogy éppen rá illik a főszerep, amelyért az 1959-ben William Wyler rendezte klasszikusban Charlton Heston Oscar-díjat kapott.

https://www.youtube.com/watch?v=LlzfqVtmxVA

A forgatókönyv – Keith Clarke és John Ridley írta – pontosabban követi Lew Wallace 1880-ban megjelent regényét. A Ben Hur: A Tale of the Christ című könyv a maga korában a legnagyobb bestsellerré vált és népszerűségét később csak az Elfújta a szélnek sikerült felülmúlnia.

A felújításban párhuzamos szálként szintén feltűnik Jézus Krisztus története, de nagyobb hangsúlyt kap a zsidó herceg, Ben Hur és a római adóbehajtó fia, Messala közötti küzdelem.

Forrás: hirado.hu/deadline

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top