+ Ajánló

Nyitva! – Nézz be a kiadó üzletek fesztiváljára!

Jövő héttől egy hónapon át újra megnyílnak Budapest rég elfeledett üzlethelyiségei: életmód, design, gasztro, integrációs és kulturális projektek.

A Nyitva! remek ötlet és izgalmas projekt, városlakóknak és kihasználatlan üzleteknek egyaránt. A szeptember 19. és október 19. között megrendezett fesztivál kereteiben régóta kiadatlan budapesti üzlethelyiségek nyílnak meg egy hónapra és telnek meg élettel.

Nyitva!

A fesztivál lehetőséget ad a helyiségekbe beköltöző, feltörekvő kezdeményezéseknek, hogy nagyobb elköteleződés nélkül próbálhassák ki egy bérelt üzlethelyiség előnyeit. A régóta parlagon heverő terek felélednek, felfedve a bennük rejlő lehetőségeket. A fesztiválon résztvevő önkormányzati- és magántulajdonosok egy személyes, bizalmi kapcsolaton alapuló, újszerű ingatlanközvetítésre mondtak igent, mikor felajánlották kiadatlan helyiségüket. A beköltöző projektek palettája rendkívül színes: az utcai jelenlét nem csak a kiskereskedelem vagy vendéglátás számára jelenthet egyedülálló lehetőséget, de a társadalmi és kulturális vállalkozások számára is.

A tulajdonosok és beköltözők mellett a fesztivál egy harmadik szereplőnek is vitathatatlan nyereséget hoz: Budapestnek. A szervezők hisznek benne, hogy az a város, ahol a lakosság használhatja és kihasználhatja a mellőzött erőforrásokat, egy fenntartható város, ahol teret kap a közösség, a tudás és a kreativitás.

Nyitva!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top