+ Ajánló

Pina Bausch és Wim Wenders a MüPa-ban

Pina Bausch és Wim Wenders a MüPa-ban

A MüPa Kertmozi-sorozata jó filmekkel kecsegtet.

Az Európai Hidak Fesztivál keretében ezúttal Pina Bausch Cafe Müller című filmjét vetítik a Művészetek Palotája „kertmozijában”.

A 2009-ben elhunyt világhírű moderntánc-koreográfus ‘87-ben filmre vitt darabja életrajzi forrásokon nyugszik. Bausch a németországi Solingenbe kalauzol a második világháború idején. Purcell A tündérkirálynő című szemioperájának zenéjére egy fehér ruhás, karcsú nő lép be egy kis kávéház asztalai és székei közé. Két másik hölgy követi, egyikük, aki láthatóan vak, tétován mozog az útjában álló bútorok között. Két férfi közeledik sietve, hogy elrámolja az akadályokat. Egyikük egyszer csak a vak nővel találja magát szemközt, válluk összeér. A másik férfi el szeretné távolítani őket egymástól, ám ők újra meg újra összekerülnek. Ez ismétlődik szinte a végtelenség sugallatával…

A koreográfusnő filmjét szeptember 14-én fél kilenctől vetítik a MÜPA bejáratánál, az eseményre a belépés ingyenes. A Kertmozi-sorozat keretében a Cafe Müllert megelőző este pedig Wim Wenders Berlin felett az ég című filmjét láthatja nagy vásznon a közönség. A vetítések a Goethe Intézet támogatásával valósulnak meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top