+ művészet & politika

A Magyarországi Cigányok Fóruma feljelentést tett Balog Zoltán miniszter ellen

Az MCF holokauszttagadással vádolja Balog Zoltánt. A Fővárosi Főügyészségnek címzett levelük itt olvasható.

A Magyarországi Cigányok Fóruma –Összefogás Magyarországért Párt feljelentést tett holokauszttagadás miatt Balog Zoltán emberierőforrás miniszter ellen a Fővárosi Főügyészségen.

Az MCF levele itt olvasható:

Tisztelt Főügyészség!

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a közelmúltban a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a roma holokauszttal kapcsolatban a következő kijelentést tette: „Azt fontos tudni, hogy Magyarországról semmifajta roma, cigány deportálás nem történt, az Ausztriából történt, tehát a magyar cigányokat is onnan vitték el, és ezért valóban Magyarország is érintett, a számok azok nagyon változóak.”

Itt hallható Balog Zoltán miniszter Holokauszt tagadó kijelentése:

A fenti kijelentés nagy nyilvánosság előtt hangzott el, így alkalmas arra, hogy a holokauszt relativizálásának a Btk. 269/C. §-ba ütköző bűntettét valósítsa meg, mely szerint „aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”

A fentiek alapján a Magyarországi Cigányok Fóruma –Összefogás Magyarországért Párt nevében feljelentést kívánok tenni Balog Zoltán miniszter ellen.

Kérem a tisztelt Főügyészséget, hogy a feljelentésem alapján eljárni szíveskedjenek!

Budapest, 2014.08.08.

Tisztelettel:

Ifj. Bogdán János – elnök
Magyarországi Cigányok Fóruma –Összefogás Magyarországért Párt

1 hozzászólás

1 hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top