+ Színház

011 Fesztivál – Mikor a zsenge színészek csapnak a lecsóba

Tanúi lehetünk az élőben készülő taxis film, a Droszt előadásának, valamint terítékre kerül Vinnai András párkapcsolati science fiction-je.

Június 7-11-ig virgonc húsú, fiatal színészek veszik át a gyeplőt híres teátrumaink fölött, hogy átpofozzák a fiatal színházi generációról alkotott képünk. A 011 Alkotócsoport rendezi meg az első 011 Fesztivál Budapestet, hogy saját darabjaik bemutatásával emocionális reakciókat csiklandozzanak ki a közönségből. 26 színész és 11 alkotó 4 műfajban létrehozott munkái mutatkoznak be szélesebb közönségnek a Bárka Színházban, az Átriumban és a Thália Színházban!

Katarzisra érzékeny porcikáinkba olyan színdarabokat csepegtetnek, mint a Magyarországra adaptál Tarantino „best of”, a Kutyaszorítóban, és az architekturális térvetítéssel megspékelt budapesti drogtrip, a Meanwhile in Kansas. Tanúi lehetünk az élőben készülő taxis film, a Droszt előadásának, valamint terítékre kerül Vinnai András párkapcsolati science fiction-je a Garzonpánik is. Nem babra megy a játék, az utolsó produkcióban a hazai színházi szcéna krémje tündököl, így a darabban feltűnik Szabó Győző, Pálos Hanna és Klem Viktor is.
Lesz még közönségtalálkozós összeröffenés koncerttel megfűszerezve (Tasnádi Bence zenekara az Ed is On), illetve a nyitó és záróbuli fetisisztáknak sem kell félniük!

A fesztivál bevételéből a 011 Alkotócsoport 2014-2015-ben más fiatal társulatok projektjeit kívánja támogatni.

– Új típusú közönségünk mindig is része volt az alkotófolyamatnak. Szeretnénk egy olyan hetet, amikor együtt lehetünk és egymásból inspirálódhatunk azokkal, akiknek velünk együtt magasan van a vizuális és történetbefogadó ingerküszöbe és nyitottak az új narratívákra.
Mi a húszas-harmincas generációnak készítünk előadásokat. Nem a hazai közegben megszokott ideológiai alapú színházat csinálunk, hanem igyekszünk zsigerileg ható, erősen vizuális, komplex színházélményt adni. Szeretnénk, hogy a fesztivál minél szélesebb körben ösztönözze kipróbálásra azokat, akik eddig ódzkodtak a színháztól, de például egy jó mozifilmre bármikor vevők- mondta Radnai Márk, művészeti vezető, a 011 Fesztivál programfelelőse.

– A fesztiválra ugyanaz lesz jellemző, mint a bemutatott színpadi munkáinkra: igényes, de nem elitista. A popkultúrába ágyazott, de úgy, hogy közben nem a kisebb ellenállás felé halad. Magyar színházban szokatlan, a való életre, a fiatalok problémáira relevánsan reagáló és érzékszerveket megmozgató élményekkel szolgálunk – folytatta Radnai.

Bár a 011 Alkotócsoport fenekén – frissességét tekintve – még látható a tojáshéj, de rövid fennállásuk ellenére több műfajban hoztak össze bravúros előadásokat. Előszeretettel mennek szembe a színházi konvenciókkal és inkább filmszerű narratívák és látvánnyal ízesítik meg az előadást. A szövegkönyv az alkotók kezéhez tapad, darabjaikra jellemzőek az inspirációk és a helyzetgyakorlatok. A kreatív stáb tagjai: Radnai Márk, rendező, Cseh Renátó látványtervező és Ivanyos Ambrus dramaturg.

Tapstól hólyagos tenyerekre felkészülni, indulhat a kultúrtivornya!

Fesztivál honlap: www.011production.com
Beharangozó videó: http://vimeo.com/93091571
A csoport Facebook oldala: www.facebook.com/011csoport

Június 7.
19:30 – VINNAI ANDRÁS: GARZONPÁNIK – BEMUTATÓ – THÁLIA SZÍNHÁZ
21:00 – FESZTIVÁL NYITÓBULI – 400 BÁR

Június 9.
20:00 – KUTYASZORÍTÓBBAN – BÁRKA SZÍNHÁZ
22:00 – TARANTINO BULI – BÁRKA KÁVÉZÓ

Június 10.
20:00 – IVANYOS-RADNAI: MEANWHILE IN KANSAS – BÁRKA SZÍNHÁZ
22:00 – ED IS ON KONCERT – (BÁRKA STÚDIÓ)

Június 11.
20:00 -DROSZT BUDAPEST – ÉJSZAKA – TAXI- ÁTRIUM FILM SZÍNHÁZ

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top