+ Zene

You can stop me

„…. titkon szeretném, hogy ha ez az albumunk nem fogyna annyira jól….”

„…. titkon szeretném, hogy ha ez az albumunk nem fogyna annyira jól….”

Ha képzeljük, hogy Courtney Love beszállt a Primusba, vagy Patti Smith a Red Hot Chili Peppersbe, megközelíthetjük a göttingeni Guano Apes Stílusát. Az avatatlanok az anglo-amerikai divatbandák ( gondoljunk csak a Garbage-re, a Skunk Anansie-re, esetleg a No Doubtra /német megfelelőit látják bennük, de ennél sokkal többről van szó.

Miért más az, ha egy zenekarban egy nő énekel? Mi a Guano Apes vagyunk, és nem a Sandra Nasic Band  – háborodott fel Dennis. Az örök téma…

Amikor a Guano Apest /a név megfejthetetlen, inkább csak szójáték, mivel a ’gueno’ pingvinürülékből nyert virágföldet, az ’apes’ pedig majmokat jelent/ életre hífvta Henning Rümennapp gitáros a Gondolkodó, az egykori asztalos Stefan Ude basszusgitáros, a Hangtalan, valamint a banki hivatalnoknak tanult dobos Dennis Poschwatta a Bohóc, sokáig nem találták a helyüket. Dennis és Henning hiába erőltették az éneklést, elégedetlenek voltak magukkal, halovány Phil Collins kópáknak tűntek. 1994-ben azonban rájuk mosolygott Fortuna:
„Dennis egyik haverja ismerte Sandra-t, és azt javasolta neki, hogy hallgassa meg a lányt. Ez meg is történt és rögtön nagyon pozitív benyomást tett rá – tomácsolt Henning. Jó hangja volt, tudott vele bánni, és a mikrofontól sem félt. Ha kellett durván énekelt, kiabált, üvöltözött, ugyanakkor lágyan, dallamosan is képes volt énekelni.„
Az illető hölgy így a trióhoz csapódott , és azonkívül, hogy a becsületes neve Sandra Nasic /1976/, nem árt tisztában lennünk azzal is, hogy papája is zenész volt. Sandra:
„Énekesi képességeimet horvát származású édesapámtól örököltem. Fiatalkorában gitározott és énekelt egy zenekarban, azt hiszem Kroata Apesnek hívták őket…”
de miután szülei elváltak, kocsmáros édesanyja nevelte fel húgával együtt a fiús jellemű leányzót.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top