Archív

A velencei biennále magyar anyagát bemutató tárlat

A filmeken a bombákat fehér háttér előtt helyezték el, mintha műtárgyak lennének, a videók alatt pedig hétköznapi életünkből vett hangok hallhatók a televíziókhoz kapcsolt fülhallgatókon keresztül.

velencei bien bomba

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az idei Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennále magyar anyagát, Asztalos Zsolt Kilőtték, de nem robbant fel című videoinstallációját bemutató kiállítás nyílik Szegeden a Reök-palotában.

A tárlatot bemutató keddi sajtóbejáráson a képzőművész elmondta, hogy a látogatók a félhomályban, raklapokra állított tizenöt nagyméretű televízión főként a második világháború idején ledobott, de fel nem robbant bombákról készült videókat láthatnak. A bombák annak idején nem töltötték be feladatukat, megkímélték felmenőink életét, de bármikor felrobbanhattak volna az évtizedek során – tette hozzá.

A Reök-palota második emeletén december 15-től látható tárlat anyagát kiegészíti egy videó, amely azokat a helyeket mutatja be, ahol Magyarországon fel nem robbant bombákat találtak, valamint egy tabló fajtáikról, ledobásuk és megtalálásuk időpontjáról, helyéről.

Az 55. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennále magyar anyagát csak Szegeden láthatja a közönség. Herczeg Tamás, a kiállítóhelyet működtető Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója korábban közölte: a hagyományteremtő szándékkal életre hívott tárlatot követően rendszeresen szeretnék bemutatni a biennále magyar anyagát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top