Archív

A Hild-villát is megkaphatja a Magyar Művészeti Akadémia

Keresés a weben

A XII. kerületi Hild-villa is a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tulajdonába kerülhet, ha az Országgyűlés megszavazza azt a zárószavazás előtti módosító javaslatot, amelyet Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön nyújtott be a köztestületről szóló törvényjavaslathoz.

A parlament honlapján olvasható módosító indítvány szerint a Budakeszi út 38. szám alatti ingatlan az MMA által “létrehozni tervezett Kutatóintézet által végzendő tevékenységekhez kapcsolódó feladatok ellátása, valamint további szakmapolitikai célok megvalósítása érdekében” kerülne a köztestület tulajdonába.
A Magyar Művészeti Akadémia működésével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló, zárószavazás előtt álló törvényjavaslatot még tavaly december végén nyújtotta be a miniszter.
A törvényjavaslat rendelkezik arról, hogy a Pesti Vigadó, valamint a Műcsarnok térítésmentesen kerüljön az MMA tulajdonába a “kulturális értékek védelme és gyarapítása, a művészeti és a történeti hagyományok megőrzése érdekében”.
A zárószavazás előtti módosító javaslat szerint a Pesti Vigadó tulajdonjoga átruházásának időpontja 2014. március 1-je, a Műcsarnoké január 1-je, a Hild-villáé 2013. november 1-je lenne.
A dokumentum rendelkezik arról is, hogy a Pesti Vigadó névhasználatának kizárólagos joga a Magyar Művészeti Akadémiát illeti meg.

kalligram akcio

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top