Archív

Göncz Árpád életrajzi könyve Londonban és New Yorkban

Londonban és New Yorkban megjelent Göncz Árpád volt államfő angol nyelvű életrajza, amelyet Dae Soon Kim dél-koreai politológus írt -jelentette beGulyás András, a korábbi köztársasági elnök titkárságvezetője.

Gulyás András kifejtette: a kötetet a Routledge Kiadó jelentette meg angol nyelven.
Göncz Árpád a magyar rendszerváltozás kiemelkedő alakja, a nyugati világban, Európában és az Egyesült Államokban jól ismerik a nevét és a munkásságát – hangsúlyozta. Mint mondta, ezért keltette fel a brit kiadó érdeklődését is a magyar nyelven tavaly megjelent életrajz, és arra számítanak, hogy nagy érdeklődés kíséri majd az angol nyelvű változatot.
Dae Soon Kim könyve 2012-ben, Göncz Árpád 90. születésnapja alkalmából jelent meg magyarul a Scolar Kiadó gondozásában és a Nyílt Társadalom Intézet támogatásával.
A kötet akkori bemutatóján Rainer M. János történész azt mondta, hogy a szerző a könyvet a nemzetközi tudományosságnak írta, ennek megfelelően angolul is megjelenik, mivel a nyugati demokráciákat érdekli a magyarországi átalakulás, benne a végrehajtó és a köztársasági elnöki hatalom „tantörténete”.
Göncz Árpád 1990 és 2000 között volt Magyarország köztársasági elnöke.

Könyvújdonságok kedvezménnyel:

librarius ib rendelo

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top