Archív

Az Aegon-díjasok bekerülnek a suliba

Komplex multimédiás óravázlatok készültek középiskolai magyartanárok számára Aegon Művészeti díjas szerzők műveiről és munkásságáról.

A Magyartanárok Egyesülete a kortárs irodalom iránt elkötelezett pedagógusokat kért fel a munkára. A vázlatok segítségével Spiró György, Rakovszky Zsuzsa, Térey János, Csaplár Vilmos, Jónás Tamás, Grecsó Krisztián, Esterházy Péter és Barnás Ferenc írásai megismerhetőek lesznek minden középiskolás számára.
Az elmúlt hetek könyves eseményein nyilvánvalóvá vált, hogy érdemes érdekesen és izgalmasan, néha szokatlan megközelítésben bemutatni egy-egy szerzőt és műveit a középiskolás korosztály számára, érdemes a kortárs irodalmat az iskola falai közé vinni – olvasható a dokumentumban.
A későbbiekben a pedagógusok is bekapcsolódhatnak a szerzők kiválasztásába: a nyolc díjazott mellett a díj döntőjébe jutott alkotók műveiről is készülnek iskolai segédanyagok, a tanári szavazatok alapján dől majd el, hogy melyekről.

Az, persze, mindig kétséges, hogy egy szubjektív zsűridöntés eredményealkalmas-e arra, hogy kortárs irodalmat reprezentáljon.
Az óravázlatok szeptembertől ingyenesen elérhetőek lesznek az Aegon Művészeti Díj honlapján és Facebook-oldalán (www.aegondij.hu és www.facebook.com/aegondij).

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top