Archív

Kizöldültünk, akinek nem inge…

Dj. Zöldről később szólunk, kezdjük a délutánnal. A Mediawave-ről jelentjük.

A Dresch Quartet érkezett az erőd falai közé, tudtuk, hogy erősek lesznek, finoman kezdtek, finom futamokkal haladtak, mind a négyen nagyon szépen zenéltek, nem henyéltek. „Ha Drescht hallgatjuk, sejthetjük, hogy hangzott volna John Coltrane, ha magyarnak született volna. Dresch Mihály 1984-ben alakította meg első saját zenekarát, amelynek többször is változott a felállása, egykor állandó tagja volt Grencsó István és Lajkó Félix. A csöndes, tolakodásmentes, önálló útját járó európai rangú zenészegyéniséget, külföldön a legismertebb magyar jazzmuzsikust, 2004-ben a MEDIAWAVE Fesztivál „Párhuzamos kultúráért” díjjal tüntette ki.

Aztán megjöttek a „Csángállók”, jól kisodorták a táncot, a zenét: a dobot meg a hangszereket, a táncosok is rendben vannak. Szépség és öröm, mert a szerelem a világ.

Dj. Zöldre visszatérve: táncoltunk a köveken, meghaladtuk a lábunkat, filmzenék estek este, aztán inget cseréltünk. Azért, hogy jól nézzünk ki. Bevessük magunkat. A hullámokba, a szerelembe, árnyalt kis ázott csókákba. Mert az erőd velünk, s veletek van! Fussatok Komáromba, a Mediawave rátok vár!

Hozzatok váltó inget!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top