Archív

Földevők – performansz a Föld napján

Aktuális társadalmi, környezeti és gazdasági kérdéseket feszeget a Független Színház Földevők című performansza, amelyet a fővárosi Millenáris Parkban láthat a közönség április 22-én a Föld napja alkalmából.

foldevok jpg

A színház nyolc Peer Gynt-ösztöndíjasának monológjait a nézők saját érdeklődésük szerinti sorrendben tekinthetik meg az Európa Pont előtti területen. A történetekben szó lesz egyebek mellett arról, miért választjuk a költségesebb és kevésbé természetbarát építőanyagot otthonaink építésére, lehet-e környezetbarát egy atomerőmű, mennyiben károsabb a cigarettafüst a kipufogó gáznál és miért nem hiszünk a rossz tanulóknak bélyegzett gyerekekben. A performanszt újrahasznosított jelmezek, eklektikus dallamok és táncok teszik színessé.

A performansz megtekintése díjtalan. Előadja Ádám Orsolya, Barabás Anna, Boros Tamás, Budai József, Csiki Gellért, Farkas Franciska, Oláh Edmond és Tóth István, a darabot Illés Márton írta, Balogh Rodrigó rendezte – közölte a Független Színház.

A Föld napja – melyet világszerte április 22-én ünnepelnek – 1970-ben indult az Egyesült Államokból azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontosságára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top