Archív

Előbújtak a kertitörpék

„A dőlésszögükben való apró eltérés vagy egy lepattogzó festékfolt is árulkodhat a lelkükben zajló viharokról.” Sárközi Richárd Sepercese

Ilyenkor tavasszal nem csak a megfeszített feltámadását ünnepeljük, mások is vannak, akik ez idő tájt élik másodvirágzásukat. A természet megújul, madarak lepik el az ágakat, és az új hajtások mellett a kertitörpék is előbújnak a hó alól. Emlékezzünk meg most az ő újjászületésükről!

Igaz, a kertitörpék nem nagy igényű teremtmények, mégis szükségük van a törődésre, különösen ebben a nehéz időszakban, mikor újra nap-, ezáltal reflektorfénybe kerülnek. Mivel nem túlságosan szentimentálisak, ráadásul az érzelmi változásaikat is nehezen mutatják ki, komoly körültekintés szükségeltetik a részünkről, hogy kitaláljuk titkos vágyaikat. Figyeljünk oda rájuk, mert a dőlésszögükben való apró eltérés vagy egy lepattogzó festékfolt is árulkodhat a lelkükben zajló viharokról.

Bánjunk velük jól, mossuk le őket, adjunk nekik minden évben új perspektívát: találjunk számukra másik helyet kertünkben! Szeressük kertitörpéinket! Attól még, hogy picik, nekik is kijár ugyanannyi szeretet, mint nagyobb társaiknak, például egy kutyának, és ugyanúgy meghálálják az odafigyelést: egy-kettőre kertünk díszeivé növik ki magukat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top