Archív

Holdudvar: augusztusi programok

BUDA GABOR RUBYCON

Buda Gábor Rubycon kiállítása az emberi kapcsolatok és a határok feszegetéséről, átlépéséről szól.

Lassan végéhez közeledik a nyár, de még mindig friss programok várják a Holdudvar látogatóit. Az idei kertmozi vetítésekor welcome drink-kel várják a vendégeket, mely az adott film hangulatához kapcsolódik. Még a szezon zárása előtt új kiállítás is nyílik a Holdudvar Galériában. Buda Gábor Rubycon kiállítása az emberi kapcsolatok és a határok feszegetéséről, átlépéséről szól. A Holdudvar Piedesztálon Kopasz Tamás Archaikus torzója fogadja a vendégeket, míg a belső térben a Rónyai Nóra által készített festményt lehet megtekinteni, mely a Vöröskereszt támogatására készült! A jazz szerelmesei augusztusban is kiváló élőzenei előadásokat hallgathatnak meg a Holdudvar JAZZZZZ színpadán. Augusztusi fellépőink a Rieger Attila Trió, a Kalmár Zoltán Trió és a New Standard.

Kiállítás:

Diorámák – Boros Mátyás kiállítása

Boros Mátyás művei egy folyamatos analízis különböző elemeiként értelmezhetők. Dialógusok a valósággal, a közeggel, ami körbevesz minket, nevezzük a külvilágnak. Fontosak számára az apró részletek és a többrétegűség, nem csupán szemiotikai szempontból, de az alkalmazott technikák tekintetében is. A kiállítót az események, élethelyzetek, illetve az ezekből eredeztethető, vagy ezekhez szorosan kapcsolódó asszociációk, érzések, értelmezések inspirálják. Munkáiban gyakorta jut el olyan végeredményekhez, ahol a műfaji határok feloldódnak, feleslegessé válnak – mint például a drótból készült „háromdimenziós grafikák”. A diorámák, külön erre a kiállításra összeállított kompozíciók, dobozokba zárva, melyek a vélt, vagy a megismert valóság különböző helyzeteit modellezik a maguk módján. Apró ügyek, egyszerű jelek, ábrák, síkban és térben, hétköznapi szimbólumok, melyek önmagukban is értelmezhetőek, de hatással vannak egymásra.

A kiállítás megtekinthető: 2012. június 20. – augusztus 12.

http://www.facebook.com/events/437243849634232/

Augusztus 15. 18.00, RUBYCON Buda Gábor fotó kiállítása a Holdudvar Galériában

Rub: dörzsölés, egyenletlenség

Ruby: Rubin, vérvörös drágakő

Rubicon: folyó, a határok átlépésének, a visszafordíthatatlanságnak köztudatban lévő jelképe

A Rubycon című kiállítás tartalmilag a fenti három szó köré épül, azokból egy fantáziaszót alkotva. A Holdudvar Galéria vitrinjeiben kiállított képek és naplóbejegyzések a határok feszegetéséről szólnak, mint tartalmilag és formailag is. Egy kiforratlan, egyenletlen anyagról van szó, amely magában hordozza a fenti jelentéseket. Olyan pillanatokat és absztrakt víziókat jelenítek meg, amelyekben benne van az a feszültség, amely saját határaink átlépésekor kerít bennünket hatalmába.

„Buda Gábor a MOME DLA jelenlegi hallgatója, akit az élő és élettelen dolgok hasonlóképpen inspirálják. Munkássága köthető a 60-as években kezdődő, 80-as években kiteljesedő, majd 90-es években általánosan elfogadott, és a neokonzervativizmussal egyszerre megvitatott szexuális forradalomhoz, amely a party-kultúrában és az idősebb fotósgenerációnál is nyomon követhető. Példaként Nan Goldin, majd Ryan McGinley munkásságát említeném, ahol a fotó esetlegességei, atmoszferikus megnyilvánulásai erősítik a kifejezést, szemben a korábbi elképzelésekkel, miszerint a fotó értéke dokumentumjellegéből, s rajzolatának gazdagságából adódik. Buda a digitális technika adta előnyökkel él, kevésbé a manipulatív módszereivel, mint inkább saját kifejezésmódját segíti és kutatja. Nem használ effekteket, inkább absztrakt képein ezeket homogén felületeivel tompítja. Emberábrázolása a jellem, illetve a kapcsolatok (ütközések) feltűnésének absztrakt vonásaira reflektál.” Szuharevszki Mihály

Zene:19:30: FAUL LIVE SET

A kiállítás megtekinthető: 2012. augusztus 15.- szeptember 15.

http://www.facebook.com/events/446544852043508/

Augusztus 1.-31. Holdudvar Piedesztál – Kopasz Tamás: Archaikus torzó

(160x30x20cm, vas, acél, kerámia)

„Kopasz Tamás Archaikus torzói jellegükben is, léptékükben is, címükben is némi líraiságot, klasszikus jelleget és absztrakt mivoltuk ellenére is antropomorfizmust hoznak ide. Kis égbenyúló puritán jelek, anyag és felület egymással társított hasítékai, karcsú metsződései. ” Tolnay Imre

Rónyai Nóra festménye megtekinthető Július 30-Augusztus 27-ig

A Deffibrillátor Pont Érted program támogatására felajánlott, Rónyai Nóra által készített festmény útra kelt. Az alkotás Kőváry Barna mellett azt az Isuzu D-Maxot ábrázolja, amely humanitárius célokat szolgálva megjárta két alkalommal Afrikát és egy alkalommal Ázsiát. A festmény elsőként a margitszigeti Holdudvarban kerül kiállításra július 30-án 11 órakor, ahol egészen augusztus 27-ig tekinthetik meg az érdeklődők. Az árverezésre decemberben kerül sor, melynek bevételéből újabb életmentő készülék megvételét tervezi a Magyar Vöröskereszt.

FUNZINE Kertmozi

08.09. Éjfélkor Párizsban – Kir Royal

Rendező: Woody Allen. Gil és Inez jegyesek, akik üzleti okokból Párizsba látogatnak. Időközben kiderül, hogy a pár nem egészen egymáshoz való. Gil esetleg Párizsban szeretne élni, es komoly íróvá válni, míg Ineznél ez szóba sem jöhet. Gil szeret esőben sétálni, míg Inez nem. A történetben a fordulatot az hozza, hogy Gil felfedezi, hogy pontban éjfélkor Párizs egy bizonyos pontján egy fiákerbe szállva időutazásban vehet reszt, amely visszaröpíti az általa kedvelt 1920-as évekbe.

08.23. Rumnapló – Cuba Libre

Rendező: Bruce Robinson. A Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült film főszereplője Paul Kemp egy meghasonlott, alkoholista újságíró. Aki egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt elutazik Puerto Rico-ra és egy helyi lapnak fog írni. A szigeten a rum olcsóbb a víznél és Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázóba Chenault-ba aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sanderson-nal. Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét vagy kiteregeti a szennyest.

Maximum férőhely 180 fő, rossz idő esetén a benti vetítésen 120 fő.

Jegyár: 990 Ft (500 Ft a nem székes helyekre), mely tartalmazza a welcome drinket és a koktél akciós lehetőséget (minden mozijegy 1-et fizet 2-őt kap az este folyamán egy alkalommal, az est koktéljából!) Jegyárusítás 19.00-től kezdődik! Helyfoglalás érkezési sorrendben történik, helybiztosításra nincs mód!

20.00-tól TOMBOLA minden vetítés előtt!

http://www.facebook.com/events/151617158308290/

Koncert

Holdudvar Jazz péntek augusztus végéig

Augusztus 3. 20.00-22.00 Rieger Trio

Augusztus 10. 20.00-22.00 New Standard

Augusztus 17. 20.00-22.00 Kalmár Trio

Augusztus 24. 20.00-22.00 Kalmár Trio

Augusztus 30. 20.00-22.00 Pataj – Hárs – Kalmár Trio

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top