Archív

20. nyírbátori Szánryas Sárkány

Cyklici.jpg

Három nap alatt 60 zenei, utcaszínházi, báb- és kőszínházi előadás közül válogathat a nagyérdemű.

A nyírségi legenda, a Sárkányfesztivál huszadik alkalommal települ a nyírbátori Papok rétjére és a várostörténeti sétányra. Jubileum, látvány és hallvány, utcaszínházak, koncertek, örömzenék. A szabad levegős előadók hazai legjobbjai, valamint Ukrajna, Csehország, Lengyelország, Tajvan, Új-Zéland és Szlovákia különleges produkciói! És újra felépül a csodálatos, egyedülálló építmény, a Korona Teátrum!

Három nap alatt 60 zenei, utcaszínházi, báb- és kőszínházi előadás közül válogathat a nagyérdemű. S ahogy azt már az utóbbi években megszoktuk, minden előadás ingyenes. A programsorban meghirdetett előadások mellett délutánonként zenészek, zsonglőrök, mutatványosok, látványműhelyek dolgoznak és szórakoztatnak a téren, az Ördögszekér kézművesvásárban válogatott, minőségi portékákat kínálnak. Napközben a múzeumkertben bábszíntér és babaszuszogó és a Vándorvurstli játékos mutatványosai várják a kicsiket. A fesztiváltéren faszerkezetű körhintát, kisvonatot használhatunk, elámulhatunk az óriásbuborék-varázslaton, de természetesen lehet majd sárkányt építeni és eregetni. Az ifjú botanikusok sátránál ajándékcsomagokat, sőt, kerékpárt is lehet nyerni.

A részletes program a Bátor újság gyönyörű kivitelű ünnepi különszámában, valamint a fesztivál hivatalos és facebook-os oldalán található meg.

TYM 1506 11„Az új semmi más, mint visszatérés a kezdetekhez. Mert visszatérni nem a Múlthoz kell, ahhoz nem szabad és nem is lehet. Az eredet, a kezdetek beavatása, közvetlensége és teljes, az erők szétválatlan egységes köre az, ami terem, és ami teremt.” (Szabados György)

A feszivál egyik legszebb előadása a Kompánia Társulat Szarvasokká változott fiak című darabja, „a Kezdethez való termékeny és megújuló Visszatérés. A szarvassá válás az átmenet mítosza. Mit jelent ma a szarvassá válás? A magány bátorsága, a végső változás, átkelés a Csinvat-hídon, a szent bukás, a hovatartozás apoteózisa. Reintegráció, a felbomlott egység visszaállítására tett kísérlet, a tiszta forrás utópiája.”

A jubileumi, XX. Szárnyas Sárkány Hete szervezői Az idézett Szabados György-i gondolatot valamint a szarvassá válásról szóló produkció üzenetét vállalják fel hitvallásul.

Ezen ünnepi gondolatok jegyében várják el július 13. és 15 között a város lakóit és vendégeit a megszépült természeti és épített környezetbe egy feledhetetlen hétvégére. A város és a szervezők mindent megtesznek azért, hogy a honlapon és kiadványban látványos grafikával megjelenített frappáns nyírbátori gondolatot minden látogató magával vihesse: ezen a hétvégén valóban „Itt a világ közepe”.

www.szarnyas-sarkany.hu www.facebook.com/szarnyas.sarkany.fesztival

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top