Archív

Sintér a ketrecben

dog

Balatonpácon tegnap este Vanyó Albertet, a Városi Köztisztasági Hivatal sintér alkalmazottját elfogta, és a Kóbor Emberek Telepén rács mögé dugta a Balatonpáci Kutyakommandó. – [NógiMesék – Nógrádi Gábor (Nógi) meséje]

Az alábbi, ma még talán szokatlan tudósítás került fel ma reggel a Dog-Blog című internetes újság első oldalára:

„Balatonpácon tegnap, pénteken este, 11 óra körül Vanyó Albertet, a Városi Köztisztasági Hivatal sintér alkalmazottját elfogta, és a Kóbor Emberek Telepén rács mögé dugta a Balatonpáci Kutyakommandó (BK). A kóbor személyek befogására a közelmúltban alakult civil szerveződés szóvivője, Pálpusztai Puli Pál szerint Vanyó Albert az esti órákban erősen ittas állapotban kóválygott a Nemzeti Parkban. Mint a felvett jegyzőkönyvből kiderül, a póráz nélkül kóborló egyén letaposta az útjába kerülő tulipánokat, és levizelte Dr. Bézs Antalnak, a város neves pedagógusának mellszobrát. A gazdátlan garázdát a BK két, fogóhurokkal ellátott tagja, egy vizsla és egy pitbull, rövid úton bekerítette, menekülés közben elfogta, majd némi dulakodás után az erre a célra kialakított furgonba kényszerítette. Vanyó Albert az éjszakát az egyesület telepén, rácsok mögött töltötte.

Vanyó Albertné, a befogott személy felesége a korareggeli órákban tett bejelentést férje eltűnéséről a balatonpáci rendőrségen. A hatóságnak ekkor már tudomása volt a fent nevezett egyén tartózkodási helyéről, mert a Kutyakommandó kötelező érvénnyel bejelentette az éjszaka történteket és az elfogott személy adatait.

A Nemzeti Parkban történt pusztítás büntetéseképpen húszezer, a kóborlás miatt nyolcezer forintot kellett kifizetnie Vanyó Albertnének, hogy a befogott egyént elszállíthassa. Ezen kívül 24 órán belül be kell mutatnia a férje veszettség elleni oltásáról szóló bizonyítványt, mert Vanyó Albert, elfogása során megharapta a kötelességét teljesítő pitbullt.

A Balatonpáci Kutyakommandó szóvivője felhívta a lakosság figyelmét, hogy házőrző házastársaikat tartsák megkötve, mert a szervezet minden, éjszaka részegen kóborló és randalírozó emberszemélyt be fog gyűjteni a továbbiakban is. Egyúttal felhívta a lakosság figyelmét, hogy a Kóbor Emberek Telepén már napok óta őrizetben tartott négy férfi és két női személyért mihamarabb jelentkezzenek a hozzátartozók vagy az örökbefogadók. Ellenkező esetben, harminc nap elteltével a gazdátlan egyéneket átadják a Központi Gyógyszerkutató Laboratóriumának kísérleti célokra.” /KTI (Kutyus Távirati Iroda/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top