Archív

Ssszevassz! Tavassz!

Domi s Ulla

Kémhatás címmel utcai táncfilm készül Full HD telefonokkal.

A Goliwood és a Katapultfilm koprodukciójában – Angelus Iván és Angelusz Iván nevével fémjelezve – KÉMHATÁS címmel közösségi film készül, melynek alapját a Budapest Tánciskola táncosaira és koreográfusaira épülő három hónapos akciósorozat, a március 9-étől június 12-éig tartó Ssszevassz! Tavassz! elnevezésű, flashmobokkal tűzdelt programfüzér adja, melynek tánceseményei Budapest harminc pontján, piacokon, színházakban, plázákban, köztereken – a Trafótól, a MU Színházon át, a Hősök terétől, az Octogonon és a Ráday utcáig – teszik érdekesebbé, vidámabbá, izgalmasabbá életünket.

A Ssszevassz! Tavassz! március 9-10-én a MU Színházban kezdődik a három előadást magában foglaló ÚjTáncok/11 című produkcióval, ahol Angelus Iván, Drávucz Petra, Szűcs Dóra Ida, valamint Horváth Nóra és Petrovics Sándor koreográfiáit fiatal táncosok adják elő, míg Ágoston Béla, Mizsei Zoltán, Szarvas Dávid, Gaya Haratyunan, Molnár Emese és Tóth Evelin énekelnek. Az akciósorozat egyik izgalmas kezdeményezésének ígérkezik április – május folyamán a volt drogfüggők által alapított Megálló Csoport Alapítvány és a Budapest Tánciskola közös kurzusa, melynek keretében a terápiában résztvevők és a táncosok együtt táncolnak, majd a közös munkáról videoklip is készül. A programsorozat záró eseményére, az ÁTKELŐ elnevezésű utcai össztáncra június 12-én az Andrássy út-Liszt Ferenc tér közötti gyalogosátkelőnél kerül sor.

A KÉMHATÁS című film kizárólag alternatív képrögzítő eszközökkel készül: Full HD telefonokat, GoPro kamerákat, biztonsági kamerákat, modellhelikopteres kamerákat, fényképezőgépeket használnak majd profi és önkéntes „operatőrök”. A kreatív dokumentumfilm fő célja a kapcsolatteremtés, két legfontosabb jellemzője az interaktivitás és a kreativitás, amiknek fontos mozzanata, hogy az innovatív eszközök innovatív működtetői az eszközök mellett szellemi apportjukkal maguk is a film kreatív alkotóivá válnak. A film osztott képernyős egyedi vágástechnikája gazdagítja a befogadást: egyidejűleg több szempontból mutatja az eseményt, egyszerre láttatja a szereplő belső világát és kapcsolatát környezetével. Magát a látvány befogadóját is aktivitásra serkenti.

Az interaktivitás másik vonulata, hogy a szervezők országos felhívással keresik azokat a kreatív közösségeket és egyéneket, akik a saját városukban, tereiken is létrehoznak táncos megmozdulásokat, majd az események telefonokkal, fényképezőgépekkel rögzített felvételeit eljuttatják a stábnak. A legjobb filmek felkerülnek a film facebook oldalára és a közönség lájkolása befolyásolja majd a vágó szívét is.

Így lesznek a résztvevők a köztéri és más nyilvános táncesemények aktív alkotói, előadói, villámtáncok tudatos nézői, vagy épp az eseményeket saját eszközeikkel rögzítő operatőrei, végül pedig a készülő film szerepői is. (Ha valaki letiltja szereplését – természetesen kérését tiszteletben tartják és kiretusálják a filmből.)

Az alkotók célja, hogy a film apropóján teszteljék és fókuszálják mindazon emberek energiáit, akik nem akarnak egy unalmas és buta világban élni, s ezért tenni is képesek.

Csatlakozzon Ön is a stábhoz alkotóként, szereplőként, támogatóként!

További részletek: www.tanc.org.hu

Tncperformansz

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top