+ Film

Udvaros Dorottya, Esztergályos Cecília, Kiss Mari, Margitai Ági, Gáti Oszkár: Vámmentes házasság

Vámmentes házasság

A Vámmentes házasság című filmet ma este, azaz július 6-án láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 21 órai kezdettel.

A Vámmentes házasság című film rövid tartalma:

Mari, a pesti taxisofőrlány elviszi vőlegényét a határig, ahol a férfi átszáll egy svéd rendszámú kocsiba. Itt elbúcsúznak egymástól, mert Dini úgy dönt: nem jön többet vissza Magyarországra.

Nemsokára levelet és csomagot küld Marinak egy finn fiúval, Pekkával. A fiú egy hétig marad Magyarországon, és ez alatt Mari barátnői rábeszélik, kössön névházasságot a lánnyal, aki így kijuthat Dinihez.

Pekkának tetszik Mari, így beleegyezik a dologba. A három lány kimegy Finnországba, ahol minden szép rendben halad, egészen addig, míg Pekka szülei tudomást nem szereznek a készülő házasságról…

Az 1980-ban készült 96 perces magyar-finn romantikus vígjáték rendezője Zsombolyai János, a forgatókönyvírók között találjuk Kertész Ákost és Fábry Sándort is. A zeneszerző Benkő László volt az Omegából, az operatőr pedig Ragályi Elemér. Úgyhogy nagyjából minden együtt van egy jó minőségű filmhez. Írta, aki látta: „Ez egy nagyon jó film, de aki nem élt a 70-es 80-as években, az nem értheti.”

A Vámmentes házasság című filmet ma este, azaz július 6-án láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 21 órai kezdettel. A filmet ugyanezen a csatornán másnap megismétlik 12 óra 40-kor. Jelenleg itt is megnézheted.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top