+ Színház

Szikora János 14 300 bérletvásárlót, és összesen 72 ezer fizető nézőt jelentett be

Szikora János

Szikora János beszélt a színház közösségformáló erejéről, és emlékeztetett arra, hogy olyan nagysikerű projekteket vitt véghez a színház…

Fotók a Vörösmarty Színház FB-oldaláról

Újra felívelő szakaszába ért a Vörösmarty Színház, kiemelkedő évadot zárt a teátrum – mondta Szikora János igazgató az évadzáró társulati ülésen a színház vasárnap.

Az igazgató felidézte, hogy 2020-ig évente 16 ezer bérletes nézőt fogadott a színház, de a koronavírus-járvány alatt és az energiaválság után ez jóval visszaesett.

Szikora János

Fotók a Vörösmarty Színház FB-oldaláról

A most zárult évadban 14 300 bérletvásárlót, összesen 72 ezer fizető nézőt számlált a teátrum – jegyezte meg.

A színház a 2023/24-es évadban 339 előadást tartott, a látogatottság elérte a 94 százalékot.

Szikora János beszélt a színház közösségformáló erejéről, és emlékeztetett arra, hogy olyan nagysikerű projekteket vitt véghez a színház, mint a diákokat a színjátszásba bevonó Atlantisz Program, a Versünnep, vagy a már hagyománnyá vált Újszövetség Maraton. Az igazgató kitért a „tájelőadásokra” is, amelyekkel szerinte „új kapuk nyílhatnak meg a színház életében”: a társulat játszott az Ördögkatlan fesztiválon, Pécsett, Pápán, a 6szín Teátrumban és a Nemzeti Színházban is.

Szikora János

Fotók a Vörösmarty Színház FB-oldaláról

Cser Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere hangsúlyozta, hogy a Vörösmarty Színház az elmúlt, nehéz esztendőben is a székesfehérvári kulturális élet központja maradt; egész évben sikeresen szórakoztatta vagy éppen elgondolkodtatta a nézőket.

Köszönetet mondott azért is, hogy a város különböző rendezvényeinek is helyszínéül szolgált az épület, amely így „valódi közösségi tér” a város polgárainak.

Kihirdették az évad díjazottjait. Az évad színésze Kovács Tamás lett, akinek emlékezetes alakítása volt ebben az évadban A király beszéde Bertie-je, de játszotta a középső Baradlay fiút, Richárdot A kőszívű ember fiai című produkcióban, valamint ő volt Akhillesz az Iphigenia Auliszban című előadásban.

Szikora János

A Vörösmarty Gyűrű-díjat is Kovács Tamás kapta, mellette Ballér Bianka színművész is átvehette, az évad nem művészállományú dolgozója díjat Bakos János díszítőnek és Soltész Rita súgónak szavazták meg.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top