+ Életmód

Bőrápolás természetesen

Bőrápolás

A filmekből, videoklipekből már jól ismerjük a tökéletes szépségeket. A ráncmentes, csillogó bőrű, dús hajú, szép mosolyú sztárokat. Persze mindannyian tudjuk, hogy a makulátlan megjelenés sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Mi magunk azonban sokat tehetünk a bőrünk, hajunk egészségéért, ha figyelünk a felhasznált termékek összetevőire. Vagyis ha nagy gondot fordítunk arra, hogy miből készül például egy arckrém, egy naptej, egy fogkrém vagy egy hajbalzsam.

Nézzük most kicsit alaposabban is végig, hogy a külső egészségünk megőrzése érdekében milyen legyen a szépségápolási rutinunk!

Kezdjük a bőrápolás alapjainál!

Az nem lehet kérdés, hogy minden bőrápolási cikknél ügyelni kell a bio barát vagy öko komponensekre. Léteznek márkásabbnál márkásabb, sokszor megfizethetetlennek tűnő krémek, amelyek az örök fiatalságot és szépséget ígérik.

De mi induljunk el a megfelelő étrendtől! Ebben lehet segítségünkre a Biobarát webáruház, ahol nemcsak termékekkel, hanem hasznos blogcikkekkel is támogatják a haladást a helyes úton.

Valójában a bőrünk ápolása az étkezésnél kezdődik. Nem véletlen a jól ismert mondás: “az vagy, amit megeszel!” Vagyis ha fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket fogyasztunk, az a bőrünkön is visszaköszön majd.

Melyek azok az élelmiszerek, amelyek igazán pozitív hatással vannak a külsőnkre? Egyrészt a zöld és sárga gyümölcsök, zöldségek, másrészt a kalciumdús tejtermékek, valamint az alacsony zsírtartalmú, sovány húsok rengeteget jelentenek.

Melyik vitamin mire jó?

Vannak vitaminok, amelyeket táplálékkal is bevihetünk a szervezetünkbe, másoknál kell egy kis rásegítés. De nézzük, hogy melyiket miért érdemes akár étrend-kiegészítőként is szedni!

  • Nyáron különösen fontos a bőrvédelem, ehhez járul hozzá a C- és E-vitamin. Ugyanis csökkentik a szabad gyökök negatív hatásait, és lassítják a bőr öregedését.
  • A haj, valamint a körmök szép és egészséges állapotáért a B-vitamin felelős.
  • Az A-vitamin pedig a bőr feszességéért, kisimításáért, megfelelő tónusáért “dolgozik”.
  • A cink a ráncok, foltok eltüntetésében játszik szerepet, de lokálisan a sebgyógyulást is elősegíti.
  • A szelénnek a bőrvédelemben van kiemelt fontossága, megóv ugyanis a szabad gyökök negatív hatásaitól.

Elegendő folyadék

Ha a megfelelő tápanyag- és vitaminforrás megvan, akkor már csak a folyadék hiányzik. Ez lehet zöldség- vagy gyümölcslé, de nyáron a víz a legjobb. Amellett, hogy szomjoltó, regenerálja is a szervezetünket. Ha elegendő mennyiségű, napi 2-3 liter folyadékot fogyasztunk, rugalmasabb, hidratáltabb lesz a bőrünk. Ettől pedig sugárzóbb lesz a megjelenésünk.

Ha figyelünk az alapokra, és még természetes szerekkel is tápláljuk a bőrünket, akkor hasonlóan ragyogó külsőre tehetünk szert, mint amit a filmekben látunk. Legyen az egy arckrém, -lemosó, tusfürdő vagy hidegen sajtolt olaj! Ha bio vagy öko termékről van szó, sokat teszünk az egészségünkért.

Népszerűek

To Top