+ Zene

A Coldplay PET-palackokból készíti az új lemezét

Coldplay

Október 4-én jelenik meg a Coldplay brit zenekar tizedik lemeze, a Moon Music, amelynek vinyl- és CD-kiadása is újrahasznosított műanyag.

Október 4-én jelenik meg a Coldplay brit zenekar tizedik lemeze, a Moon Music, amelynek vinyl- és CD-kiadásához is újrahasznosított műanyagot használnak – közölte a Warner Music Group magyar képviselője, a Magneoton hétfőn.

Az album előfutárát, a feelslikeimfallinginlove című dalt először a magyar közönség hallhatta a zenekar teltházas vasárnapi koncertjén a budapesti Puskás Arénában.

A Coldplay jelenleg is folyó turnéjának úttörő fenntarthatósági intézkedéseivel párhuzamosan – amelyeknek köszönhetően eddig 59 százalékkal kisebb karbonlábnyomot hagytak maguk után az előző stadionturnéjukhoz képest – a formáció mindent megtett annak érdekében, hogy a Moon Music fizikai megjelenését a lehető legfenntarthatóbbá alakítsa.

A Moon Music lesz a világ első zenei anyaga, amelyet 140 grammos EcoRecord LP-ként adnak ki, és példányonként 9 újrahasznosított PET-palackból készül, 85 százalékkal csökkentve a gyártási folyamat szén-dioxid-kibocsátását a hagyományos 140 grammos vinylhez képest – hangsúlyozzák a közleményben.

Korábbi partnerével, a The Ocean Cleanuppal együttműködésben a zenekar egy különleges kiadást is megjelentet. A Notebook Edition EcoRecord LP 70 százalékban a guatemalai Las Vacas folyóból kihalászott műanyag hulladékból készül, amely így nem éri el az Atlanti-óceánt.

A Moon Music CD-kiadásai 90 százalékban újrahasznosított polikarbonátból készülnek, így a gyártási folyamat során legalább 78 százalékkal lesz kevesebb a széndioxid-kibocsátás, mint a hagyományos CD-k esetében.

A pazarlás csökkentése érdekében a Moon Music első kiadása korlátozott példányszámban lesz elérhető.

A Notebook Edition keménykötésű könyvként érkezik, amely a frontember, Chris Martin eredeti stúdiófüzetének hű mása 28 oldalnyi exkluzív jegyzettel, dalszöveggel és illusztrációval az album írási és rögzítési folyamatáról.

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top