+ Film

Tarantino összes filmjéről készül egy-egy könyv

Tarantino

Tarantino eddig kilenc mozifilmet forgatott, de utolsónak szánt, tizedik mozifilmjéről még nem döntött. A filmkritikus címűt nem készíti el.

Jövőre jelenik meg a Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood és Becstelen brigantyk című filmjeiről készülő két elemző kötet, amelynek szerzője a filmes szakíró, Jay Glennie – számolt be róla kedden a Deadline.com hollywoodi hírportál.

A könyveket a Little, Brown kiadóházhoz tartozó Voracious könyvkiadó publikálja a rendező előszavával 2025 őszén.

A kötetek sok órányi interjú alapján születnek, amelyeket Glennie készített Tarantinóval a filmekkel kapcsolatban, kitérve az alkotói folyamat minden elemére a forgatókönyv megírásától, a szereplők kiválogatásán át az összes technikai részletig, beleértve a látványvilág megteremtését, a filmzenét, az utómunkákat és a globális forgalmazást is.

Az interjúk mellett Tarantino személyes archívumát is Glennie rendelkezésére bocsátotta a teljesebb kép bemutatása érdekében. Mintegy 50 színész és stábtag is megosztotta a filmekkel kapcsolatos anekdotáit és fotóit az íróval, akinek korábban A szarvasvadász és a Dühöngő bika című filmekről írt kötetei jelentek meg.

A Volt egyszer egy Hollywood globális mozis bevétele 377 millió dollár volt, a filmet 10 Oscar-díjra, köztük a legjobb film díjára jelölte az amerikai filmakadémia. A Becstelen brigantyk nyolc Oscar-jelölést kapott, és világszerte 322 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.
A rendező a készülő kötetekkel kapcsolatban elmondta, hogy olvasta és szerette Glennie könyveit, különösen

A szarvasvadász születéséről szóló kötetet, ezért biztos benne, hogy ő a legalkalmasabb arra, hogy elmélyüljön a filmjeiben. Hozzáfűzte, hogy ő, a színészei és a stábja is élvezte, hogy felidézhették a filmek elkészítésének körülményeit a szerzővel, és nagyon kíváncsiak rá, hogy milyen könyvek születnek.

Tarantino arra is utalt, hogy a két kötet még csak a kezdet, és Glennie később a többi filmjének elemzését is megírja majd. A tervek szerint komplett Tarantino filmes bibliográfia készül.

A rendező eddig kilenc mozifilmet forgatott, de utolsónak szánt, tizedik mozifilmjéről még nem döntött. A korábban beharangozott The Movie Critic (A filmkritikus) című produkciójától a közelmúltban visszakozott.

Minden cikk, ami Tarantinóról szól

Népszerűek

To Top