+ Film

Fenyő Iván, Dobó Kata, Csányi Sándor – Szabadság, szerelem – Az 56-os magyar vízilabda-válogatott

Szabadság

A Szabadság, szerelem című filmet ma este, azaz június 13-án láthatod az M5 csatornáján 21 óra 10 perctől. A filmet másnap megismétlik.

1956. Magyarország csupán egy kis csatlósállam a szovjet blokkban, de nagyhatalom is: vízilabda-válogatottja verhetetlen. A pólós srácok a vasfüggöny mögött is az élet császárainak érzik magukat; élvezik a sikert és a lányok rajongását, magabiztosak és összetartók.

Eddig egyetlen egyszer veszítettek: 1955-ben, amikor egy moszkvai mérkőzésen a bíró nem engedte őket győzni. Mindannyian a visszavágásra, a melbourne-i olimpiára készülnek. Ám a történelem alaposan összekavarja a terveiket.

Budapesten kitör a forradalom. A csapat fiatal sztárja, Karcsi és barátja, Tibi belekeveredik az utcai eseményekbe. Eleinte csak a kalandot keresik. Karcsinak megakad a szeme Vikin, a harcias műegyetemista lányon és a nyomában járva eljut a forradalom legfontosabb színhelyeire: ott van a Kossuth téren, majd a Rádió ostrománál is.

Szabadság

A 2006-ban készült 114 perces magyar filmdráma rendezője Goda Krisztina. A producerek között találhatjuk Demján Sándort is. A forgatókönyvírók között pedig Bereményi Géza és Joe Eszterhas is szerepel.

A Szabadság, szerelem című filmet ma este, azaz június 13-án láthatod az M5 csatornáján 21 óra 10 perctől. A filmet másnap ugyanitt megismétlik 22 óra 45 perctől.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top