+ PR-cikk

Ezzel a módszerrel mérsékelhetők a kellemetlen szagok az istálló környezetében

istálló

Amikor a filmeken azt látjuk, hogy milyen idilli lehet egy falusi, tanyasi táj, egyetlen dolog biztosan nem jön át a képernyőn keresztül: az istálló körüli kellemetlen szaghatás. Létezik azonban olyan módszer, amivel valóban hatékonyan lehet csökkenteni az állatok környékén tapasztalható szagterhelést.

Az AnivetDirect baromfi tartástechnológiai eszközei között találunk olyan terméket, ami hasznos lehet.

A lakosságot is zavarhatja, ha elviselhetetlen a bűz

Mivel a haszonállatok tartása a legjobb eszközök birtokában is kellemetlen szagokkal is jár, ezért a települések közelében vagy azokon belül található istállók tulajdonosainak igencsak észnél kell lenniük. Máskülönben könnyen megeshet, hogy a bűz oly mértékben zavarja a lakosságot, hogy az rontja az életminőségüket.

Ezt nem feltétlenül viseli mindenki könnyen, és az is megeshet, hogy jogi lépéseket kezdeményez az állattartóval szemben. Különösen kellemetlen a helyzet, ha az uralkodó szélirány a szagokat a lakott területek irányába tereli.

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Kiemelten fontos, hogy az állathigiéniai, valamint az állatvédelmi szempontoknak maradéktalanul tegyen eleget az, aki állattartásra adja a fejét. Amennyiben az előírásoknak sikerül megfelelni, az még nem jelenti azt, hogy ne adódhatnának kellemetlen helyzetek a szagok kapcsán.

Tény, hogy sokat segít a helyzeten, ha például a kiólazást követően gondoskodunk a trágya elszállításáról. Nem elég beérni azzal, ha a szakemberek nem találnak kifogásolni valót a mélyalom növekvő szintjében, a környéken élőket ugyanis a szagok igenis zavarhatják.

Egy különleges, aromás termék segítségével lehet enyhíteni a szaghatáson. A Nor-mite használatával ugyanis mérsékelni lehet a kellemetlen szagokat. Ez egy növényi olajokat, szegfűszeget és citromfüvet tartalmazó takarmánykiegészítő, ami alapvetően a tyúktetű, valamint a légylárva fertőzöttséget hivatott visszafogni. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az állattartás más területein is jó szolgálatot tesz.

Hogyan kell alkalmazni a készítményt?

A Nor-mite alkalmazása igen egyszerű. A napos csirkék fogadását követően a szárnyasok 38 napos koráig kell itatni őket olyan vízzel, ami a készítményt tartalmazza. Természetesen hígítva szabad csak adni nekik, 1000 liter itatóvízbe kell 1 decilitert keverni.

Az első héten minden nap kaphatják a csirkék minden nap ebben az adagolásban. A második héten már elég négy, a harmadik héttől pedig heti egy napon kell a készítményből a szárnyasok ivóvizébe cseppenteni.

A megfigyelések szerint az állatokra permetezve is lehet alkalmazni a szert, itt 50 milliliterrel kell számolni 10 literenként. Aki ezt a módszert bevetette, hetente egyszer tette ezt, és pozitív eredményekről számolt be. Már az első itatási ciklusban azt tapasztalta, hogy javult az istálló levegője, és a kellemetlen szagok helyett citrus illatot lehetett érezni.

Népszerűek

To Top