+ Film

Jobs – Gondolkozz másképp

jobs

Steve Jobs életútja különleges, inspiráló történet, amely a technológiai innováció, az üzleti vezetés terén elért páratlan eredményeit mutatja be.

Steve Jobsot a Földön mindenütt zseniális elmeként ünneplik, akinek találmányai forradalmasították a világunkat. Jobs kétségkívül az egyik legkarizmatikusabb és leginspirálóbb üzleti vezető, az Apple alapítója és elnöke.

De ki ismeri az embert az ikon mögött? Ki tudja, milyen emberi sors áll ennek a kivételes látnoknak az életútja mögött?

A főiskolai lemorzsolódástól a cég hatalmas sikeréig íme Steve Jobs, az Apple Inc. társalapítójának, a 21. század egyik legkreatívabb és legelismertebb vállalkozójának hihetetlen története J.K. Simmons, Ashton Kutcher, James Woods, Josh Gad és Matthew Modine főszereplésével.

A 2013-ban készült 123 perces amerikai életrajzi dráma rendezője Joshua Michael Stern volt.

A Jobs – Gondolkozz másképp című filmet ma este, azaz azaz június 11-én láthatod a Paramount Network csatornáján 21 órai kezdettel. A filmet megismétlik ugyanezen a csatornán, június 13-án 16.15-kor, valamint június 15-én 18.15-kor. A filmet jelenleg a videa.hu oldalán is láthatod.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Steve Jobs életútja röviden:

Steve Jobs életútja különleges és inspiráló történet, amely a technológiai innováció és az üzleti vezetés terén elért páratlan eredményeit mutatja be.

Steve Jobs 1955. február 24-én született San Franciscóban, Kaliforniában. Születése után örökbe fogadták, és Mountain View-ban nőtt fel, a szilícium-völgy szívében. Gyermekkorában már érdeklődött az elektronika és a technológia iránt, ami meghatározta későbbi pályafutását.

1972-ben beiratkozott a Reed College-ba, de hat hónap után otthagyta az egyetemet, bár még egy ideig részt vett néhány előadáson. Ebben az időszakban különféle alkalmi munkákat vállalt, és Keletre utazott spirituális megvilágosodást keresve.

1974-ben visszatért Kaliforniába, ahol régi barátjával, Steve Wozniakkal együtt dolgozott az Atari cégnél. 1976-ban, a Jobs és Wozniak által közösen alapított Apple Computer Inc. megalapítása után, elkészítették az Apple I személyi számítógépet, majd az Apple II-t, amely hatalmas sikert aratott és forradalmasította a személyi számítógépek piacát.

1984-ben bemutatták a Macintosh számítógépet, amely grafikus felhasználói felületével és egérvezérlésével új standardokat állított fel. Azonban a vállalaton belüli nézeteltérések miatt Jobsot 1985-ben eltávolították az Apple vezetéséből.

Távozása után Jobs megalapította a NeXT Inc. céget, amely a felsőoktatási és üzleti piac számára fejlett számítógépes rendszereket fejlesztett. Bár a NeXT számítógépek piaci részesedése korlátozott volt, technológiájuk nagy hatással volt az iparra, és később alapját képezte az Apple operációs rendszerének, miután a vállalatot 1996-ban felvásárolta az Apple.

1986-ban Jobs megvásárolta a Lucasfilm grafikai részlegét, amelyből később a híres Pixar Animation Studios lett. A Pixar úttörő szerepet játszott a számítógépes animációban, és számos kasszasikerű filmet készített, köztük a Toy Story-t, amely az első teljes egészében számítógéppel animált film volt.

1997-ben Jobs visszatért az Apple-hez, amely akkoriban pénzügyi nehézségekkel küzdött. Az ő vezetésével az Apple radikális átalakuláson ment keresztül, és bemutatta az iMac-et, az iPod-ot, az iPhone-t és az iPad-et, amelyek mind forradalmasították az iparágukat és hozzájárultak az Apple globális sikeréhez.

Steve Jobs egész életében a design, az innováció és a felhasználói élmény iránti szenvedélye vezérelte. 2011. október 5-én hunyt el hasnyálmirigyrák következtében, de öröksége tovább él az általa alapított vállalatokban és az általuk létrehozott termékekben. Az ő víziója és kreativitása nélkülözhetetlen része volt annak, hogy az Apple a világ egyik legértékesebb vállalatává vált, és munkássága örökre megváltoztatta a technológiai ipart.

Népszerűek

To Top