+ Film

Michael Cane, Jane Fonda, Paul Dano: Ifjúság – Sorrentino filmje ma

sorrentino

A 2015-ben készült 124 perces olasz-svájci-angol-francia filmdráma rendező Paolo Sorrentino, a forgatókönyvet is ő jegyzi.

Paolo Sorrentino a Rómába kalauzoló, Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik.

Ezúttal egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel).

Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön.

Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

A 2015-ben készült 124 perces olasz-svájci-angol-francia filmdráma rendező Paolo Sorrentino, a forgatókönyvet is ő jegyzi. A film 2015-ben 3 Európai Filmdíjat is kapott, többek között a legjobb film lett.

Az Ifjúság című filmet ma este, azaz április 16-án láthatod a Filmcafe csatornáján 23 óra 15 perctől. A filmet megismétlik ugyanezen a csatornán április 23-án hajnali 2 óra 5 perckor.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top