+ Irodalom

Emléklapok egy tőzsdeterem mélyéről – ingyenesen letölthető

Emléklapok egy tőzsdeterem mélyéről

Különös témák kapcsolódnak össze rendszeres vendégszerzőnk, Séra András új könyvében, ami a Széchényi Könyvtár jóvoltából már ingyenesen letölthető e-book formában. Címe: Világló tölgylevelek. Emléklapok egy tőzsdeterem mélyéről.

New Yorkban a felhőkarcolók között a Wall Street egyik öregedő tőzsdecápája egy szellemszerű fiatalemberrel elmélkedik tőzsdéről, irodalomról, és az életről. A háttérben pedig egy híres magyar író nádasszögi kertje jelenik meg, és a közepén egy különös, már-már mágikus fa. Az olvasó együtt utazhat a szereplőkkel a tőzsdei izgalmak, az irodalom világa, élet-halál, és a létezésünk jelentős témái között, amelyekre nem hogy a választ nem könnyű megadni, de sokszor még a kérdés feltevése sem egyszerű. A korosodó tőzsdecápa vívódásai, a szellemszerű fiatalember meglepő meglátásai, és a háttérben meghúzódó nádasszögi író hangtalanul, de mégis erőteljesen jelenlévő aurája viszi el az olvasót a profittól a szellemig, a földtől az égig, az egyszerűtől a bonyolultig, élettől-halálig, Amerikától Európáig, és New Yorktól Nádasszögig.

Kérdésünkre, vajon ez egy önéletrajzi regény, a szerző elmondta:

„Valóban, részben önéletrajz, részben fantázia, részben elmélkedés, álmodozás, egyfajta belső utazás a realitás és a fantázia kanyargós ösvényén.”

Továbbá felmerült még kérdésként a könyvben jelenlévő „híres magyar író” személye is, amivel kapcsolatban megtudtuk:

„Igen, létezik, nem kitalált személy, azonban a felfedezés örömét ne vegyük el az olvasótól. Aki figyelemmel követi a kortárs irodalmi életet, annak valószínűleg nem lesz nehéz megfejteni, hogy kiről van szó, akinek pedig mégis nehézség, annak ott van segítségül a netes kereső algoritmusok precíz munkája.”

A könyv azok számára lesz érdekes, akik nem tartják elképzelhetetlennek azt, hogy a tőzsdei grafikonok és befektetői bankszámlák között is elmélkednek emberek az elmúlásról, a művészetről és a vallásról, irodalomról és a pszichológiáról. Könnyed olvasmány ez nehéz témákról.

Emléklapok egy tőzsdeterem mélyéről

Séra András

Világló tölgylevelek
Emléklapok egy tőzsdeterem mélyéről
TARTALOM

Előszó
George vagyok
A zürichi tó hűs vizű partjainál
Az üveggyöngyjáték
Sztorik. Számok.
A remete
Mester és Tanítvány
Irodalmi business
A fa nem szereti, ha hangosan beszélnek
Halálos
Az istenek asztaltársa
Talmudista utcasarok
Over the Top
Könyvtár a Hedge Fund-ban
Intés az őrzőkhöz
Sajnálom
Korábbi kötetek

A könyv elérhető a Széchényi könyvtár felületén: https://mek.oszk.hu/25500/25587/25587.pdf

Séra András: magánbefektető, író, publicista, a Librarius portál vendégszerzője. Privát életét Magyarország és Ausztria között osztja meg a feleségével együtt. Tőzsde, meditáció, bonsai, fürdők, szauna, haiku, tenger, erdő, és hosszú könyvtárpolcok között tölti szívesen az idejét. Idén 44, kíváncsisággal és érdeklődéssel tekint a következő 44-re, és talán még azon túl is.

Séra András minden írása a Librariuson

Népszerűek

To Top