+ Film

Film ma estére: A hangyák ura

a hangyák ura

A hangyák ura című filmet ma, azaz február 2-án a Cinemax csatornán láthatod 20 órai kezdettel, az ismétlése február 3-án.

A hangyák ura tartalma:

Az 1960-as évek végén Rómában egy nagy visszhangot kiváltó perre került sor. Aldo Braibanti költőt és drámaírót kényszerítés vádjával kilenc év börtönbüntetésre ítélték, mert egyik, a nagykorúságát alig betöltött tanítványára és barátjára fizikai és lelki értelemben is rákényszerítette a saját akaratát.

A fiút a családja kérésére pszichiátriai intézetbe zárták, és pusztító elektrosokk-terápiának vetették alá, hogy kigyógyuljon az „ördögi” befolyásoltság alól.

Néhány évvel később a kényszerítés bűncselekményét törölték a büntetőtörvénykönyvből. Valójában mindez korábban is csak arra szolgált, hogy vád alá helyezhessék azokat, akik valamiképp „mások” voltak, akiket nem lehetett sehová bekategorizálni.

A valós eseményeken alapuló film több szereplő történetén keresztül bontakozik ki, amelyben a vádlott mellett a családtagok és a barátok, a vádlók és a támogatók is testet öltenek, valamint megjelenik a többnyire felületes vagy közömbös közvélemény is.

Csak egy újságíró vállalkozik az igazság feltárására, akinek munkája során meg kell küzdenie a gyanakvással és a cenzúrával.

A 2022-ben készült 134 perces film öt filmfesztiválon is díjat nyert, rendezője Gianni Amelio, főszereplői: Luigi Lo Cascio és Elio Germano.

A hangyák ura című filmet ma, azaz február 2-án a Cinemax csatornán láthatod 20 órai kezdettel, az ismétlése február 3-án lesz 13 óra 40 perctől.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top