+ Film

Film ma este: Van Gogh az örökkévalóság kapujában

Van Gogh az örökkévalóság kapujában

A Van Gogh az örökkévalóság kapujában című filmet ma este, azaz január 20-án a Duna televízió műsorában vetítik.

A Van Gogh az örökkévalóság kapujában című film Vincent van Gogh életének utolsó két évét öleli fel, amit jellemzően az Arles-ban bérelt „Sárga házban” és két francia szanatóriumban töltött.

Az öntelt párizsi művészek és jó barátja, Paul Gauguin hatására költözött délre, ahol kék-sárga korszakának nagy részét természetjárás és napraforgók tették ki. A franciaországi Arles és Auvers-sur-Oise városok színei, hangulata festészetére nagy hatással volt.

Miközben küzd a vallással, az elmezavarral és a Paul Gauguin francia művésszel való viharos barátságával, van Gogh a művészete által okozott fájdalmak helyett az örökkévalósággal való kapcsolatára kezd figyelni a jelenben.

A filmből megismerhetjük a nyughatatlan festő életének mindennapjait, állandó küzdelmét démonjaival és a zsenialitást, amely máig visszaköszön halhatatlanná vált festményein.

Willem Dafoe színészi játékát széles körben elismerték, és alakításáért többek között a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra és a legjobb filmszínésznek járó Golden Globe-díjra jelölték, valamint elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi-kupát a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

A 2018-ban készült 111 perces svájci-amerikai-francia-angol-ír életrajzi drámát Julian Schnabel rendezte.

A Van Gogh az örökkévalóság kapujában című filmet ma este, azaz január 20-án a Duna televízióban vetítik 21 óra 45 perckor. Ha nincs időd a tévében megnézni, szerencséd van, jelenleg megnézheted a filmet a videa.hu oldalán.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top