+ Életmód

Hogyan és miből készítsünk otthon vegán kozmetikumot?

vegán

A vegán életmód lényege, hogy aki erre az útra lép, kizár mindent az életéből, ami állati eredetű.

A vegán életmód lényege, hogy aki erre az útra lép, kizár mindent az életéből, ami állati eredetű. Tehát csak növényi összetevőket használ, ami nemcsak a táplálkozásra vonatkozik, hanem gyakorlatilag mindenre.

A vegánság a kozmetikumokra is kiterjed, azaz aki vegán, az nem használ olyan kozmetikai szereket, amelyek állati eredetű összetevőket tartalmaznak. Ráadásul olyat se, amit állatokon teszteltek. A csomagoláson ezeket a dolgokat külön fel szokták tüntetni, de még jobb, ha magunk állítjuk elő a használni kívánt szereket.

A Soapcenter kitűnő alapokat kínál kozmetikumokhoz a vegán életmódot követők számára is. Az Easy cream krémalap egy kiváló kozmetikumalap, ami könnyen felszívódik, lágy, bársonyos textúrájú. Napraforgómag-olaj felhasználásával készül, így belefér a vegán kozmetikumok kategóriájába.

Egy tökéletes natúr krémalap vegánoknak is

Arc- és testápoló krémeknek is optimális összetevője ez a krémalap, amely kellőképpen sűrű és selymes ahhoz, hogy bázisa legyen a bőrápoló szereknek. Egy könnyű, emulziós krém, ami a bőrnek kifejezetten kellemes, puha érzést nyújt.

Ha a vegán életmód mellett tetted le a voksodat, tökéletes kiegészítője lesz a termék a natúrkozmetikumodnak is. Amennyiben valamilyen állati eredetű összetevő túlérzékenysége vitt a vegánság irányába, akkor is jó megoldás lehet.

Vannak, akiknek a bőrén sok kellemetlenséget okozhatnak az állati eredetű összetevők, mint például a tej vagy a tojás. Nekik a kozmetikumválasztás során is körültekintőnek kell lenniük. Azoknak pedig, akik nyitottak erre az életmódra, de az étkezés átalakítását túl drasztikusnak érzik, egy jó kezdet lehet a vegán kozmetikumokra való áttérés.

Miben más egy vegán kozmetikum?

A vegán kozmetikumok nem tartalmaznak szintetikus összetevőket, hanem a természetességet helyezik előtérbe. Ez igaz az alkotóelemek kiválasztására és az előállításra is. Sokkal egyszerűbb saját kezűleg vegán kozmetikumot előállítani, mint kémiai anyagoktól hemzsegő szereket. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobban járunk vele.

A természetesség és a tisztaság a vegán kozmetikai szerek legnagyobb előnye, de még hosszan sorolhatnánk a felsorolást. A környezetünkért is sokat tehetünk, ha tudatosan válogatjuk meg, hogy milyen kozmetikai termékeket használunk. Azaz a vegánokat részesítjük előnyben a mesterségesekkel szemben.

Hogyan kell használni a natúr krémalapot?

Az Easy Cream krémalap használata nagyon egyszerű, ugyanis ez egy teljesen kész alap, nincs szükség a további sűrítésére vagy tartósítására. Használhatjuk önmagában vagy más egyéb adalékok hozzáadásával is, de ezeknek az aránya ne haladja meg a 3%-ot!

Először kimérjük egy keverőtálba a krémalapot, amihez hozzáadjuk a kiválasztott extra összetevőket. Szín, illat, olaj, hatóanyag vagy valamilyen vitamin is kerülhet bele. Ezzel teljesen személyre szabott lehet a kész termékünk, ami ajándéknak is tökéletes lesz. 5-10 perc kevergetés után már önthetjük is bele a kozmetikai tégelybe.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top