Ben Miller
+ Irodalom

Ben Miller leül a gyerekek ágya mellé, és csak mesél és mesél a manókról

Ben Miller brit író, humorista és színész újra a karácsonyi manók mesés és otthonos világába kalauzolja olvasóit.

Ben Miller fotóját Faye Thomas készítette

Ben Miller: Egy karácsonyi manó naplója, Móra Kiadó, 200 oldal, 3499 Ft helyett itt 2869 Ft

Ben Miller brit író, humorista és színész újra a karácsonyi manók mesés világába kalauzol. 2022-ben jelent meg magyarul az Amikor megmentettem a karácsonyt című meséje, amelyből kiderült, hogy a zsugori Torvil manóból, hogyan lett jóságos Karácsony apó. Most az Egy karácsonyi manó naplóját olvashatjuk magyarul.

Aki egyszer már találkozott a szerző humoros és kalandos mesevilágával, az biztosan szívesen elidőzne újra a manók birodalmában. Ezúttal az olvasó egy kamasz fiú érzelmekkel teli naplóját tartja a kezében. A naplót Tógi, a lelkes manó írja, akinek egyetlen álma, hogy Karácsony apó műhelyében dolgozhasson játékkészítő manóként. Tógi álma teljesülni látszik, nem csak a várva várt állást kapja meg Karácsony apónál, de egy igazi barátra is szert tesz Magyal személyében, aki az apó lánya. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor kiderül, valaki lopja az játékokat a manógyárból.

A karácsonyi manók világában sem teljesen idilli az élet. A jószívű és kissé naiv Tóginak szembesülnie kell, hogy nem minden manó dolgozik önzetlenül azért, hogy karácsony éjszakáján minden gyereknek örömet szerezzenek. A főhős egyszer csak azon kapja magát, hogy rajta áll vagy bukik, hogy Karácsony apó el tudja-e juttatni mindenkihez az ajándékokat. Tóginak nem egyedül kell megküzdenie a feladattal, segítségére siet Magyal és Rudolf, a beszélő rénszarvas is.

Az izgalmas fordulatok mellett a regény az ajándékozás öröméről és lényegéről is szól. A történetből kiderül, hogy mennyivel többet ér egy kézzel készített, közel sem tökéletes ajándék mint a gyártósoron készült, szupermodern, tökéletesre tervezett tömegcikk.

Ben Miller színész és humorista bár korábban sosem gondolta volna, hogy egyszer gyerekkönyveket fog írni, 2023-ban már a nyolcadik mesekönyve jelent meg. Egy vele készült interjúban elárulta, hogy először csak a saját gyerekei örömére kezdett írni, első könyvét saját fia ihlette, aztán sorban minden gyermekének írt egy-egy regényt. Történeteiből pont az az őszinteség és otthonosság sugárzik, mint amikor egy szülő a sötétben leül a gyerekek ágya mellé és csak mesél és mesél.

Itt beleolvashatsz a könyvbe!

Ben Miller könyveiről írtuk

A Móra kiadó korábbi könyveiről

Ben Miller leül a gyerekek ágya mellé, és csak mesél és mesél a manókról
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top