+ Zene

Jön a The Rose, a világ legnépszerűbb dél-koreai bandája

The Rose

A The Rose végül tavaly állt újra össze, ennek eredménye lett a Heal című album, amely a 4. helyig jutott a Billboard Heatseekers listáján.

fotó: Dawn

Dawn to Dusk című turnéja keretében jövőre Magyarországon is koncertet ad a The Rose. A dél-koreai indie rock zenekar 2024. március 17-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában – közölte a szervező Live Nation szerdán.

Mint írták, a The Rose négy zenészből áll: Kim Vu Szang (Kim Woo-sung) énekel és gitározik, Pak Do Dzsun (Park Do-joon) billentyűs hangszereken játszik és énekel, Li Dzse Hjong (Lee Jae-hyeong) basszusgitározik, Li Ha Dzsun (Lee Ha-joon) pedig dobol.

A 2017-ben indult csapat ötletes, új hangzással jelentkezett, a rock és a pop fúziójával, koncertjeik révén gyorsan népszerűvé váltak.

2019-ben a tagok közül hárman is átmeneti szünetet tartottak karrierjükben kötelező katonai szolgálatuk miatt, ami alatt Kim Vu Szang sikeres szólókarriert folytatott, lemezeket adott ki, és teltházas, világkörüli turnékat folytatott.

A The Rose végül tavaly állt újra össze, ennek eredménye lett a Heal című album, amely a 4. helyig jutott a Billboard Heatseekers listáján, a Heal Together című világkörüli turné pedig tömegeket vonzott. A folytatás, a Dual című album idén szeptemberben jelent meg.

Az együttes tehetségét több díjjal elismerték: 2019-ben a Nemzetközi K-Music Awards legígéretesebb előadója díjjal, valamint az év zenekara díjjal a 2022-es Premio K4US-on.

Zenei híreink!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top