+ Képzőművészet

Hamarosan látható lesz az európahírű Vörsi Betlehem

Vörsi Betlehem

A vörsi betlehem 2023. december 3-tól 2023. január végéig látogatható mindennap 9-17:00 óra között a Szent Márton Püspök Templomban.

Idén jubileumi 75. alkalommal kerül Európa legszebb és egyben legnagyobb templomban épített Betleheme. Az építkezés már nagyban zajlik, hogy December 3-án, Advent első vasárnapjától újra megnyissa kapuit a vörsiek által készített, világszerte ismert alkotás. A látogatók tízezreit vonzó mű 1948 óta minden évben meg lett építve, hogy hírét vigye Jézus születésének.

„Külön köszönetet szeretnék mondani azoknak a vörsi önkénteseknek, akik idejüket és energiájuk teszik bele a Vörsi Betlehem megépítésébe. Nélkülük nem csodálhatná meg a sok tízezer idelátogató, ezt a gyönyörű remekművet.”

– mondta büszkén Simon György, a Betlehem egyik főszervezője, Vörs alpolgármestere.

Vörsi Betlehem

A vörsi betlehem 2023. december 3-tól 2023. január végéig látogatható mindennap 9-17:00 óra között a Szent Márton Püspök Templomban. December 24-én szenteste – a betlehem 10-12:00 között látogatható. Belépődíj nincsen. A tavalyi nyitvatartást a sok érdeklődő kedvéért most meghosszabbították 1-1 órával, hogy akik korábban érkeznek vagy munkával, lehetőségük legyen megtekinteni.

A csodálatot kiváltó betlehemi jelenet célja, hogy az emberek elgondolkodjanak egy pillanatra az olcsó fényképek és reklámok zuhatagában, és ne felejtsék el, hogy karácsony időszakában Jézusnak a szívünkben kell lakoznia.

Vörsi Betlehem

A templom mellett 50 méterrel megnyitott a Vörsi Adventi Vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük van egy forralt fehér vagy vörös bort, forró csokit és forró teát fogyasztani. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenállhatatlan izét egy helyi titkos esszencia adja.

Az Adventi Vásár étel-ital része mindennap várja a látogatókat, a ajándékáruk az idei évben az Adventi hétvégéken, Karácsonykor és a Két Ünnep között lesznek elérhetőek.

Vörsi Betlehem

Mindenkit szeretettel várnak a falubeliek

Megközelítés
Weboldal
Facebook-oldal
További információ: Farkas Dezső farkasdezso.fakt@gmail.com

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top