+ Irodalom

Veronaki Vadállatok lemezbemutató koncert

vadállatok

A lemez megjelenés apropóján, a Móra Kiadó október elején újra kiadta, Tuza Edit illusztrációval a Vadállatok című képes könyvet.

Vadállatok lemezbemutató koncert – Regisztrációhoz kötött!
2023. november 25., szombat
Esemény linkje ITT 

Varga Katalin, a József Attila-díjas írónő bölcsődés, óvodás korú gyermekeknek szánt leporelló könyve a Vadállatok, 1966-ban jelent meg. A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek gyermekszobáiban még fellelhető volt a Boór Vera által gyönyörűen illusztrált könyv.

Tarján Veronika énekesnő az írónő unokája, és alkotótársa, a kiváló ütőhangszeres zeneszerző Mogyoró Kornél – a Fonogram-díjas Veronaki zenekar alapítói -, az elmúlt években négy albumban zenésítették meg az írónő legnépszerűbb műveit a Gőgös Gúnár Gedeont, a Mosó Masa mosodáját és a Tündérforgót. Mind a négy lemez nagy sikert aratott a hallgatók és a zenei szakma körében.

vadállatok

A most megjelent Vadállatok című album elsősorban a kisebb gyermekekhez (0-4) szól. A dalok hosszúsága a legfiatalabb korosztály figyelméhez igazodik.

A rövid négysoros erős zeneiségű versek a gyermekek által legjobban ismert állatokat jelenítik meg. A zeneszerző, Mogyoró Kornél zenéje gyönyörűen követi a prozódiát. Muzsikája az adott állat élőhelyére jellemző népzenei stíluselemek intuitív használatából, és a hangszerelés nagyon tiszta és érhető alkalmazásával teremti meg a zenei atmoszférát.

Az album előadói a Veronaki zenekar tagjai, ezúttal trió formációban adják elő az új zenei anyagot.

vadállatok

Szula Miklós pontos és gyönyörűen megformált gitárjátékkal segíti az új lemez megszólalását, Mogyoró Kornél változatos ütőhangszer parkjából, igazán izgalmas, más kultúrákat megidéző hangszerek szólalnak meg, Tarján Veronika, ének – előadó játékosságával szólítja meg a lemezt/koncertet hallgató közönséget. A Veronaki tábor gyerekei: A három zenészen kívül, gyerekek is megszólalnak az albumon. A Veronaki zenei-nyári tábor résztvevői is hozzáadnak ahhoz, hogy ez a lemez hiteles gyermeknyelven tudjon megszólalni.

A lemez megjelenés apropóján, a Móra Kiadó október elején újra kiadta, Tuza Edit illusztrációval a Vadállatok című képes könyvet. A könyvben QR kód segítségével is elérhető az online megjelenő kislemez, a Vadállatok.

Különlegesség, hogy novemberi lemezbemutató koncertre a leginkább alkalmas helyen, a Fővárosi Állat és Növénykertben kerül sor. A produkció után, az előadásban elhangzott dalok állatszereplőit az állatkert túravezetője segítségével nézheti meg a kíváncsi közönség.

Az album videók linkje itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top